• Turneul WTA de la Eastbourne - marţi, 27.06, se joacă Halep - Ying-Ying Duan (ora 13:00, Digi Sport 2), Niculescu - Pironkova (nu înainte de 15:00, pe Digi Sport 2) şi Cîrstea - Konta (nu înainte de 17:00, pe Digi Sport 2)
  • Campionatul European U21: Anglia - Germania (marţi, 27.06, ora 19:00, Digi Sport 1) şi Spania - Italia (marţi, 27.06, ora 22:00, Digi Sport 1)

A doua cea mai importantă funcție din Noua Zeelandă după cea de prim-ministru, cea de căpitan al All Blacks, are de vineri un nou titular. Antrenorul campioanei mondiale, Steve Hansen, a anunțat cine va purta banderola, după retragerea lui Richie McCaw.

All Blacks au început reconstrucția după al doilea succes consecutiv la Cupa Mondială, cel reușit în octombrie în Anglia, iar închizătorul grămezii, Kieran Read (foto stânga, alături de McCaw), a primit banderola. McCaw a fost desemnat la începutul acestei săptămâni cel mai bun jucător neo-zeelandez în 2015 și-i lasă banderola unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi.

“Reado are deja experiență ca și căpitan, a purtat banderola deja de 9 ori. Va fi pentru el o altfel de experiență să o poarte acum permanent, sper să se bucure de ea!”, a spus Hansen, după ce a făcut anunțul desemnării noului lider din teren.

Cu 84 de selecții pentru All Blacks și 100 de puncte marcate, Read, 30 de ani, a fost desemnat în 2013 cel mai bun jucător din lume iar în ultimii patru ani a fost vicecăpitanul All Blacks.