• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Guvernul fijian a lansat noua bancnotă de 7 dolari fijieni (3,34 dolari americani) şi moneda de 50 de cenţi în onoarea echipei de rugby în 7, campioană olimpică la Rio de Janeiro, a anunţat premierul Voreqe Bainimarama.

Un număr de două milioane de bancnote de 7 dolari fijieni şi un milion monede de 50 de cenţi, cu imaginile căpitanului Osea Kolinisau, a fostului antrenor, Ben Ryan, şi a lotului olimpic de rugby au fost puse în circulaţie începând de vineri.

Selecţionata de rugby în 7 a statului Fiji a învins în finala olimpică de la Rio de Janeiro, cu 43-7, reprezentativa Marii Britanii.

La revenirea de la Rio, antrenorul Ben Ryan a fost ridicat la rangul de "Companion al Ordinului Fiji", cea mai înaltă distincţie a ţării, de către preşedintele Jioji Konrote, care a făcut şi demersuri pentru a i se furniza, lui Ryan şi familiei sale, paşapoarte fijiene. Antrenorul a demisionat însă, precizând că îşi doreşte o nouă provocare cu o altă echipă.

În vârstă de 45 de ani, Ben Ryan a ajuns în Fiji în anul 2013, alături de soția lui, Natalie. După succesul înregistrat la JO, autoritățile fijiene i-au acordat tehnicianului și o suprafață impresionantă de pământ, apropimativ un hectar. ”Terenul îi aparține lui și familiei sale și tuturor urmașilor săi”, au spus oficialii statului.


PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Rugby-ul este venerat în Fiji la rang de religie și se bucură de o popularitate sporită. Reprezentativa fijiană a reușit la Rio o premieră absolută, obținând prima medalie olimpică din istorie. Partida disputată anul trecut pe stadionul Deodoro din Rio de Janeiro le-a adus bucurie celor 900.000 de cetățeni ai statului din Oceanul Pacific, greu încercați de dezastrele naturale care au lăsat în urmă mii de oameni fără adăpost. Aceasta a fost cea de-a 14 participare a tării la jocurile olimpice de vară.