• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vicecampioana României la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare, a învins-o, sâmbătă, pe Steaua, cu scorul de 10-8, în finala celei de-a doua ediţii a Cupei Regelui, intrând în posesia trofeului câştigat anul trecut de Timişoara Saracens.

Meciul, disputat pe Stadionul naţional ”Arcul de Triumf” din Capitală, a fost unul extrem de echilibrat şi disputat, ambele echipe mizând pe arma atacului, fără însă a fi neglijate fazele defensive.

Finala Cupei Regelui Rugby

Primele puncte ale părţii întâi a jocului au fost puse pe tabela de marcaj abia în minutul 35, de băimăreni, printr-un eseu reuşit de georgianul Bidzina Shamkharadze, transformat de neozeelandezul Luke Samoa. Replica steliştilor a venit însă imediat, fijianul Eseria Vueti reuşind o încercare în minutul 39, Florin Vlaicu ratând însă transformarea, scorul la pauză fiind 7-5 pentru maramureşeni.

În repriza a doua, ”militarii” au crescut presiunea pentru a recupera diferenţa, iar internaţionalul Vlaicu a izbutit să-i aducă în avantaj pe roş-albaştrii în minutul 58, prin fructificarea unei lovituri de pedeapsă.

În minutul 66, băimăreanul Adrian Apostol a văzut cartonaşul roşu după un gest nesportiv asupra unui adversar, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică, şi se părea că Steaua va reuşi să-şi impună jocul şi să câştige în final partida.

Nu a fost însă aşa pentru că în minutul 71 ”zimbrii” au beneficiat de o lovitură de penalitate, concretizată de Luke Samoa, ei preluând din nou conducerea pe tabela de marcaj: 10-8.

Deşi s-au aruncat cu tot efectivul în atac, jucătorii din Ghencea nu au mai reuşit să revină, Florin Vlaicu risipind orice speranţă a bucureştenilor de câştigare a trofeului după ce a ratat două lovituri de pedeapsă, în minutele 75 şi 79.

Aşadar, CSM Ştiinţa Baia Mare câştigă ediţia a doua a Cupei Regelui şi obţine prima victorie contra Stelei în acest an, după cele trei înfrângeri suferite în meciurile din Cupa României, în turul SuperLigii şi în prima fază a Cupei Regelui.

Locul 3 şi medaliile de bronz au revenit jucătorilor dinamovişti care s-au impus, tot sâmbătă, cu 16-15, în finala mică, în faţa celor de la CSM Olimpia Bucureşti.

"Ne bucurăm că am câștigat încă un trofeu, după doi ani de pauză. În fața Stelei, pentru că ne-a bătut de 3 ori anul ăsta, a fost o victorie și mai dulce", a spus la finalul jocului Constantin Ene, completat de antrenorul celor de la Baia Mare, Eugen Apjok: "Mai ales că am jucat aici, la București, cu atât mai mare este satisfacția. Astăzi a câștigat echipa care a jucat rugby și care a fost mai puternica".

"A mai rămas un singur obiectiv, cel de campionat, și sperăm să ne întoarcem la anul cu forțe proaspete, mai pozitivi și să reușim să îndreptăm această eroare", a spus și Florin Vlaicu.

VIDEO

AGERPRES