• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

VIDEO Noua Zeelandă - Australia 34-17. Steve Hansen, selecţionerul Noii Zeelande a afirmat după finala Cupei Mondiale de rugby ediţia 2015, câştigată de echipa sa în faţa Australiei, că Richie McCaw este cel mai bun jucător din istoria All Blacks.

"Cred că McCaw este cel mai bun jucător pe care l-am avut vreodată, iar Dan (Carter) este foarte aproape de el. Suntem extrem de norocoşi că am putut conta pe doi jucători ca ei", a declarat Hansen la conferinţa de presă care a avut loc după meciul disputat pe stadionul Twickenham din Londra.

Naţionala All Blacks a devenit sâmbătă prima selecţionată de rugby din istorie care a reuşit să cucerească de trei ori în istoria sa Cupa Webb-Ellis, rezervată campioanei lumii, după victoria cu 34-17 înregistrată în faţa "eternei" sale rivale Australia, care are la rândul ei două titluri mondiale în palmares.

Richei McCaw, în vârstă de 34 ani, jucător cu 148 de selecţii în reprezentativa ţării sale, a devenit cu această ocazie campion al lumii pentru a doua oară, iar acum urmează să ia o decizie în privinţa continuării carierei sale internaţionale.

Dan Carter (33 ani), desemnat cel mai bun jucător al finalei CM 2015, a disputat sâmbătă cel de-al 112-lea său joc şi, totodată, ultimul în tricoul All Blacks, după ce a ratat finala ediţiei 2011 a Cupei Mondiale din cauza unei accidentări.

Referindu-se la evoluţia echipei sale pe parcursul turneului, selecţionerul All Blacks a spus: "Am venit în Anglia să câştigăm Cupa Mondială şi plecăm foarte mulţumiţi, deoarece a fost o experienţă extraordinară. Am vrut să le arătăm oamenilor că nu suntem acei căpcăuni mari şi răi de care s-a vorbit uneori în presă, ci suntem doar nişte oameni normali, care ştiu să joace rugby".

Steve Hansen a ţinut, totodată, să aducă un omagiu şi adversarei din finală, selecţionata Australiei, care a contribuit la spectacolul de pe Twickenham.

"Toată echipa şi eu dorim să felicităm Australia, pentru partida pe care a făcut-o. Nu a renunţat niciun moment la luptă, timp de 80 de minute. Atunci când conduceam cu 21-3 unii puteau crede că meciul este încheiat. Însă ei au revenit în joc iar la scorul de 21-17 ar fi putut foarte bine să câştige meciul", a afirmat selecţionerul neozeelandez.

AGERPRES