• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Echipa națională de rugby a României a lansat, miercuri, noile echipamente pentru sezonul 2016.

Tricourile poartă în continuare două simboluri stilizate: coarnele de berbec şi cârligul ciobanului. Viorel Lucaci, Sorin Stratilă, Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu, Florin Ioniţă şi Johannes Van Herdeen au prezentat noile tricouri în două variante, galben şi bleumarin.

"Urmează un an dificil, în care trebuie să dăm o şansă tinerilor. Să reconstruim echipa cu care vom aborda calificările pentru Cupa Mondială din Japonia, ediţia 2019. Vrem să obţinem cât mai multe victorii pe parcursul anului 2016. Le urăm succes în noile tricouri în meciurile din acest an. Oamenii au apreciat, pe parcursul anului 2015, dârzenia şi bărbăţia cu care 'Stejarii' au jucat la Cupa Mondială", a spus, miercuri, Florin Matei, secretarul general al FRR.

"Mulţi jucători tineri urmează să sosească la naţionala României. Dorim să descoperim noi talente care să asigure viitoarele succese pentru sportul nostru. O să jucăm animaţi de mândrie în noul echipament", a declarat Valentin Calafeteanu.

"Suntem plini de mândrie că purtăm aceste tricouri cu embleme deosebite. Ele ne dau putere, ne dau motivare şi de fiecare dată când le îmbrăcăm, avem mândria de a ne reprezenta ţara. În noul an, 2016, doresc personal cu echipa mea Dinamo să jucăm semifinala ori chiar finala campionatului naţional de rugby, iar cu echipa naţională vreau să câştigăm toate meciurile pe care o să le disputăm", a spus și Tudorel Bratu, mijlocaș la grămadă la Dinamo.

Prima partidă pe care Stejarii o vor disputa în noul echipament va fi în Rugby Europe Championship 2016 și va avea loc pe 6 februarie, la Cluj, pe "Cluj Arena”, de la ora 17:15.

România este singura echipă care a jucat la toate edițiile Cupei Mondiale de Rugby. În 2015, la turneul găzduit de Anglia și transmis de Digi Sport, a reușit, pentru prima dată în istoria participărilor sale, să marcheze cel puțin un eseu la fiecare meci jucat.

VIDEO România - Canada 17-15. La victoria contra Canadei, Stejarii au reușit un record în istoria competiției, revenirea și victoria de la un deficit de 15 puncte.

7 eseuri a marcat România la Cupa Mondială din 2015, egalând la acest capitol cea mai bună performanță din istorie, reușită la turneul din 2003. Atunci, însă, 5 dintre eseuri au fost înscrise în meciul cu Namibia, câștigat cu 37-7.

Sursa foto: facebook.com/rugbyromania