• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Londonezii de la Harlequins s-au calificat vineri seara în finala Challenge Cup, pentru a patra oară în istoria clubului, după succesul de pe teren propriu, 30-6, cu francezii de la Grenoble. În 2001, 2004 și 2011, la precedentele finale, englezii au cucerit și trofeul.

În semifinala de pe Twickenham Stoop, Jamie Roberts a marcat primul eseu în minutul 11, după ce Ben Botica deschisese scorul dintr-o penalitate. Tot el avea să mai marcheze trei puncte până la pauză, unde s-a intrat cu 13-6 pentru Harlequins, punctele francezilor marcându-le Jonathan Wisniewski, din două lovituri de pedeapsă.

În minutul 53, la prima apariție după ce în februarie și-a rupt piciorul, Nick Evans (foto) a marcat al doilea eseu pentru Quins, iar 15 minute mai târziu George Lowe a culcat ultima oară balonul în terenul de țintă advers.

Succesul îi oferă lui Connor O'Shea, 45 de ani, un ultim meci pe banca londonezilor cu un trofeu pe masă. Acesta va deveni, la 1 iunie, noul selecționer al Italiei. Harlequins nu va prinde semifinalele în Aviva Premiership și finala de la Lyon, de pe 13 mai, va fi ultimul maeci al sezonului.

Adversară în acea partidă va fi învingătoarea dintre Montpellier și Newport Dragons, meci care va fi transmis, în premieră, de Digi Sport 3, sâmbătă, de la ora 23:45.