• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Montpellier a cucerit vineri seara Challenge Cup, la prima finală continentală din istoria clubului. Echipa franceză a învins-o, la Lyon, pe Harlequins, scor 26-19, într-un meci decis de două rezerve.

Intrat în prima repriză în locul lui Benjamin Fall, accidentat, Jesse Mogg (foto) a marcat câte un eseu în fiecare repriză, primul, în minutul 22, la 5 minute după ce îl substituise pe fundașul echipei sale. Al doilea a fost inițiat de o altă rezervă, Benoit Paillaugue, care a trimis o pasă perfectă în terenul de țintă advers, în minutul 47, Mogg recepționând balonul în aer și culcându-l apoi pentru eseu.

Nu trebuie ignorată contribuția lui Demetri Catrakilis, care a pus 16 puncte pe tabelă, din patru lovituri de pedeapsă și două conversii. De cealaltă parte, Marland Yarde a reușit eseul lui Harlequins, în minutul 71, Nick Evans a transformat trei lovituri de pedeapsă, Ben Botica una, ultimul transformând și eseul lui Yarde.

Pentru Harlequins a fost a patra finală Challenge Cup din istorie și prima pierdută. Scorul finalelor anglo-franceze în Challenge Cup a devenit acum 5-2.

Sâmbătă, de la ora 18:45, Digi Sport 4 transmite finala Champions Cup, între Saracens și Racing Paris.