RUGBY:ANTRENAMENT NATIONALA ROMANIEI (29.08.2023)
România, eșec ”usturător” în fața Georgiei la Rugby Europe Championship 2024
RUGBY:ROMANIA-PORTUGALIA, RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP (17.02.2024)
România, eșec la scor la Campionatul European de Rugby. ”Stejarii” sunt calificați în semifinale
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO România - Canada 17-15. Prima victorie a "Stejarilor" la CM 2015, după o revenire de senzație!

05.10.2015, 14:57

România a obținut, marți, prima victorie la actuala ediție a Cupei Mondiale de rugby, 17-15 contra Canadei, în etapa a treia a Grupei D. "Stejarii" au avut o revenire de senzație, având în vedere că, în minutul 52, scorul era 0-15!

romania - canada 17-15 cupa mondiala
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Peste 5 zile, România joacă împotriva Italiei, în ultimul meci de la actuala ediție a Cupei Mondiale. Fără șanse de a se califica mai departe din faza grupelor, elevii lui Lynn Howells joacă pentru îndeplinirea obiectivului - două victorii. Cu un succes în meciul de duminică, 11 octombrie, "Stejarii" vor termina grupa pe locul al 3-lea, performanță cu care își vor câștiga locul la Cupa Mondială din 2019

România a reuşit cu emoţii prima victorie la Cupa Mondială 2015. Adversarii au marcat primele 3 puncte în minutul 11, prin McRorie, care a mai ratat de 3 ori din lovituri de pedeapsă până la pauză. Fercu a văzut cartonaşul galben pentru un placaj aerian, dar România s-a apărat bine în cele 10 minute de inferioritate. Van der Merwe a reuşit însă apoi al patrulea său eseu la Cupa Mondială din Anglia, iar nord-americanii au condus cu 8-0 după 40 de minute. Până la pauză, Vlaicu a ratat de două ori ţinta, din două lovituri de penalizare de la mare distanţă.

La 5 minute de la reluare a fost 15-0 pentru Canada, după eseul lui Hassler, transformat de Hirayama. România a revenit în joc după un mol de margine, încheiat cu eseul căpitanului Mihai Macovei. Vlaicu a reuşit transformarea pentru 15-7, iar acesta era tonul revenirii pentru România.

"Stejarii" au jucat în superioritate în ultimele 8 minute, după cartonașul galben primit de Jebb Sinclair. Macovei a reuşit un nou eseu, cu mai puţin de 7 minute rămase, iar Vlaicu a transformat pentru 15-14.


Tot Vlaicu - singurul marcator al României în ultimele două succese împotriva Canadei - a adus şi de această dată victoria. Transformerul a trimis printre buturi dintr-o lovitură de pedeapsă de la circa 42 de metri și a pecetluit rezultatul final cu două minute şi jumătate rămase, 17-15 pentru România.

Precedentul succes al României la Cupa Mondială de rugby data din 2007 și fusese obținut contra Portugaliei (14-10). De atunci, "Stejarii" au pierdut alte 7 partide (una în 2007, toate cele 4 din 2011 și alte două la actuala ediție).

Aceasta a fost a patra victorie la rând contra Canadei, care a căzut pe ultimul loc și va pleca acasă cu nedoritul titlu "lingura de lemn a grupei".

Italia - România se joacă duminică, 11 octombrie, de la ora 16:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport. Fazele VIDEO vor fi în timp REAL pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro.


LIVE TEXT

Min. 80: Fluier final. România câștigă primul meci la această ediție a Cupei Mondiale.

Min. 78: România - Canada 17-15. Florin Vlaicu transformă lovitura de penalizare și "Stejarii" conduc pentru prima dată în acest meci și la această ediție a Cupei Mondiale.

Min. 77: Lovitură de penalizare pentru România, de la circa 42 de metri, după o grămadă ordonată jucată perfect de elevii lui Lynn Howells.

Min. 75: România - Canada 14-15. Florin Vlaicu transformă fără probleme și ne apropiem la un singur punct de canadieni, cu ceva mai mult de 5 minute înainte de finalul meciului.

Min. 73: România - Canada 12-15. Eseu pentru România! România reușește încă un eseu, în urma unei grămezi ordonate în care noi am repus mingea. Arbitrajul video acordă eseul pentru "Stejari", marcat de același Mihai Macovei.


Min. 72:     Eliminare de 10 minute pentru Jebb Sinclair. România va termina meciul în superioritate numerică și repune din margine la 5 metri de terenul țintă al Canadei.

Min. 69: Csaba Gal blochează o degajare a unui canadian și prinde balonul din alunecare, în apropierea terenului țintă advers, dar îl scapă pe gazon și canadienii repun în grămadă ordonată.

Min. 66: Schimbare la România: iese Otar Turaşvili și intră Andrei Rădoi.

Min. 64: Românii culcă mingea în terenul țintă al canadienilor, dar eseul nu este acordat, fiindcă faza e îtoarsă pentru un înainte comis de ai noștri.

Min. 62: O nouă lovitură de pedeapsă pentru România la 5 metri de terenul țintă al Canadei, pentru două infracțiuni: un offside și un jucător urcat pe grămada spontană. Din nou aplauze pentru "Stejari", care trimit în margine și vor încerca un nou atac cu mol de margine. Canadienii ne-au scos în tușă și au câștigat posesia.

Min. 57: Nathan Hirayama ratează o lovitură de penalizare, trimițând cu puțin alături de butul drept al României.

Min. 54: România - Canada 7-15. Florin Vlaicu transformă și aduce și punctele suplimentare, micșorând diferența de pe tabelă.

Min. 53: România - Canada 5-15. Eseu pentru România! Mihai Macovei a culcat balonul în terenul țintă canadian, la capătul unei scheme perfect puse în practică de români, la o tușă de pe dreapta.

Min. 52: Schimbare la România: iese Michael Wirigi și intră Csaba Gal. 

Min. 46: Schimbare la România: iese Paulică Ion și intră Andrei Ursache.

* Este pentru prima dată când ambele aripi ale Canadei marchează eseuri în același meci la Cupa Mondială.

Min. 45: România - Canada 0-15. Nathan Hirayama transformă fără emoții și aduce încă două puncte în dreptul canadienilor, care s-au distanțat la 15 puncte de "Stejari".

Min. 44: România - Canada 0-13. Încă un eseu pentru Canada! Jeff Hassler a pătruns în 22-ul nostru și, deși a fost placat de doi jucători ai României, a reușit să ducă mingea până în terenul țintă al "Stejarilor".

Min. 41: Începutul reprizei secunde.

Min. 40: Pauză la Leicester, acolo unde Canada conduce cu 8-0 în fața României.

Min. 38: Florin Vlaicu ratează o nouă lovitură de pedeapsă. Șutul său, de aproape de mijlocul terenului, a lovit butul drept.

Min. 33: România - Canada 0-8. Eseu pentru Canada! DTH Van Der Merwe culcă mingea în terenul țintă al României, aproape de colțul stâng al terenului după un atac prelungit al canadienilor. McRorie a ratat transformarea, iar adversarilor li se adaugă pe tabelă doar 5 puncte.

Min. 30: Cătălin Fercu revine pe teren, după ce i-a expirat suspendarea de 10 minute.

Min. 26: În inferioritate numerică, România presează la numai câțiva metri în fața terenului țintă al canadienilor. "Stejarii" au primit o lovitură de penalitate și au ales să o joace la mână, pentru a forța marcarea unui eseu, care ne-ar aduce în avantaj. În cele din urmă, pierdem avantajul și mingea le revine canadienilor, după ce Otar Turaşvili s-a ridicat din grămadă.

* Plouă torențial la Leicester, iar mingea alunecă foarte mult.

Min. 22: Schimbare la România: iese Florin Surugiu și intră Valentin Calafeteanu.

Min. 22: Gordon McRorie ratează o a doua lovitură de penalizare, iar diferența rămâne de 3 puncte în favoarea canadienilor.

Min. 19:     Cătălin Fercu primește un cartonaș galben și România va juca în inferioritate numerică timp de 10 minute. Arbitrul video a decis că Fercu a comis o infracțiune, atunci când a încercat să prindă o minge trimisă înalt de canadieni, moment în care și-a incomodat un adversar aflat în săritură

Min. 17: Florin Vlaicu ratează o lovitură de penalizare de la mare distanță și ocazia de a readuce egalitatea pe tabela de marcaj. Șutul său s-a dus pe lângă buturi.

Min. 14: Momente de întrerupere la Leicester, după ce unui jucător al Canadei i-a căzut lentila de contact.

Min. 11: România - Canada 0-3. Gordon McRorie nu mai ratează ținta, de această dată și șutează printre buturi după o lovitură de pedeapsă acordată pentru un offside.

Min. 8: Gordon McRorie ratează ocazia de a semna primele puncte ale meciului. A trimis alături de buturile României, dintr-o primă lovitură de pedeapsă.

Min. 4: Canadienii apar într-o zonă periculoasă și sunt aproape de un prim eseu al meciului, dar arbitrul a fluierat înainte și le-a dat mingea românilor, care au scos în tușă.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre România și Canada.

* Echipele au intrat pe teren și s-au intonat cele două imnuri. Urmează fluierul de start al meciului din etapa a treia a Grupei D la Cupa Mondială de rugby din 2015.


Antrenorul echipei Canadei, Kieran Crowley, a făcut şase schimbări în XV-le de start pentru partida de marţi cu România, din Grupa D a Cupei Mondiale de rugby care are loc în Anglia şi Ţara Galilor.

Crowley a făcut după fiecare meci acelaşi număr de schimbări. Căpitan va fi Jamie Cudmore, care va egala recordul de meciuri la Cupa Mondială, 14, deţinut de Rod Snow, în jocul de marţi, de la Leicester (18:45, ora României),

Cudmore joacă la a patra sa Cupă Mondială, un record pe care îl împarte cu Al Charron, Gareth Rees, Rod Snow şi Mike James.

Tyler Ardron, căpitanul de drept al canadienilor, este accidentat şi va rata partida cu ''Stejarii''.

Canada va alinia următorul XV: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill, 3. Doug Wooldridge, 4. Brett Beukeboom, 5. Jamie Cudmore (căpitan), 6. Jebb Sinclair, 7. John Moonlight, 8. Aaron Carpenter; 9. Gordon McRorie, 10. Nathan Hirayama, 11. DTH Van Der Merwe, 12. Nick Blevins, 13. Ciaran Hearn, 14. Jeff Hassler, 15. Harry Jones.

Rezerve: 16. Benoit Piffero, 17. Djustice Sears-Duru, 18. Jake Ilnicki, 19. Kyle Gilmour, 20. Nanyak Dala, 21. Phil Mack, 22. Conor Trainor, 23. James Pritchard.

Primul XV aliniat de Lynn Howells este asemănător cu cel care a jucat în meciul cu Franţa, fiind făcute doar două modificări, Michael Wiringi la uvertură şi Ionuţ Botezatu pe postul de aripă.

România: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan); 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal.

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, ''stejarii'' câştigând de trei ori, iar nord-americanii de două ori.

Canada a pierdut primele trei meciuri la CM 2015, 7-50 cu Irlanda, 18-23 cu Italia şi 18-41 cu Franţa, iar România a fost învinsă de Franţa cu 38-11 şi de Irlanda cu 44-10.

Etichete: cupa mondiala , rugby canada , romania canada rugby , echipa canda rugby , live video romania canada


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Decizie fără precedent. Meciul a fost anulat fără motiv: ”Nu se va juca şi nici nu va fi reprogramat”
dribling
România a ratat medalia de bronz la Rugby Europe Championship
Meciul de rugby dintre Romania si Portugalia, din cadrul Rugby Europe Championship 2024, desfasurat pe Stadionul Nationa
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Au învins Scoția şi și-au păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni
Ireland v Scotland - Guinness Six Nations

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale