• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Racing Club Paris s-a calificat pentru prima oară în istoria clubului în finala European Rugby Champions Cup, duminică seara, după ce a învins-o în penultimul act pe Leicester Tigers cu scorul de 19-16. Meciul de la Nottingham putea fi influențat decisiv de o gravă eroare de arbitraj.

În minutul 76 al disputei Juan Imhoff a interceptat balonul și a sprintat spre eseu, dar galezul Nigel Owens a oprit jocul, considerând că argentinianul a comis un înainte. Arbitrajul video a demonstrat însă că acesta nu atinsese balonul și arbitrul și-a cerut scuze celor de la Racing pentru eroarea sa, care a împiedicat marcarea unei încercări.

Scorul era 19-9 pentru francezi în acel moment, iar trei minute mai târziu Leicester a marcat un eseu, prin Telusa Veainu, transformat de Willimas, și diferența a devenit de doar 3 puncte. Timpul rămas n-a mai fost suficient pentru englezi să obțină măcar o lovitură de pedeapsă și să egaleze, astfel că Racing a câștigat.

Parizienii au început în forță și după două minute conduceau cu 7-0, Maxime Macenaud înscriind primul eseu al meciului, transformat fără probleme de Dan Carter. Neo-zeelandezul, cel mai bun jucător al lumii și cel mai bine plătit rugbist al Planetei a mai marcat nouă puncte din trei lovituri de pedeapsă, Johan Goosen a mai pus și el alte trei puncte pe tabelă pentru echipa sa, în vreme ce penalitățile lui Leicester au fost transformate de Freddie Burns, una, și Owen Williams, două.

Finala de la Lyon, de pe 14 mai, și-o vor disputa așadar Racing și Saracens, ultima eliminând sâmbătă, în semifinale, pe Wasps, scor 24-17.