• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Naţionala de rugby a României, care se pregăteşte pentru cel mai important turneu al verii, World Rugby Nations Cup (WRNC), de la Bucureşti, din 9-18 iunie, nu va putea conta pe serviciile căpitanului Mihai Macovei, care s-a accidentat foarte grav în partida pe care echipa sa, Colomiers, a câştigat-o în faţa celor de la Carcassonne, în ProD2, liga a doua franceză.

Potrivit site-ului FRR, accidentarea este una serioasă, diagnosticul fiind cel de ligamente încrucişate rupte, Macovei fiind nevoit să stea pe tuşă cel puţin şase luni. ''Este o pierdere grea pentru echipa României pentru că Macovei era unul dintre jucătorii care dădeau un exemplu pe teren prin felul în care juca şi mai ales era un bun căpitan, un lider. Îmi pare rău că trece prin aceste momente grele, suntem alături de el şi îi dorim o refacere cât mai rapidă.'', a declarat Lynn Howells, antrenorul României, conform sursei citate.

Clubul suporterilor echipei Colomiers a lansat un apel către fanii echipei. ''Toţi împreună cu Mihai Macovei'', prin care le cere acestora să fie aproape de internaţionalul român şi să îl încurajeze în această perioadă dificilă. ''Durere. Acesta este sentimentul cu care se confruntă acum Mihai Macovei. Internaţionalul român nu poate evolua în semifinale ProD2 cu echipa sa din cauza unei rupturi la ligamentele încrucişate, suferită duminică, la meciul cu Carcassonne. Acesta va sta departe de teren şase luni. O situaţie enervantă, dacă luăm în considerare sezonul excepţional pe care l-a avut cu Colomiers. Suporteri, vă cerem să fiţi alături de Mihai! Trebuie să simtă că toţi care iubesc această echipă sunt alături de el. Curaj, Mihai!'', este mesajul transmis de fanii echipei.

La rândul său, şi preşedintele FRR, Haralambie Dumitraş, şi-a exprimat regretul pentru situaţia pe care o traversează căpitanul ''stejarilor''.

''Îmi pare rău pentru această accidentare pentru că astfel de evenimente din viaţa unui sportiv sunt greu de trecut. E dificil să stai departe de teren, să faci recuperări, să rămâi tot timpul pozitiv şi apoi să te întorci să o iei de la capăt. Apoi regret faptul că Mihai nu a avut şansa să ducă până la capăt un sezon foarte bun pe care l-a făcut cu Colomiers, un sezon care îi încununa toată munca de până acum. Îi doresc să se facă bine cât mai repede şi vreau să ştie că are tot sprijinul şi ajutorul nostru. Suntem alături de el în această perioadă, aşa cum am fost tot timpul'', a declarat Dumitraş, potrivit site-ului FRR.