• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Real Sociedad a prezentat de curând proiectul noului stadion Anoeta, care va fi refăcut până în 2019, urmând să i se mărească numărul de locuri, de la 32.000 la 42.000, tribunele fiind acoperite complet, iar pista de atletism îndepărtată. Arena va fi gata în 2019 și inaugurarea ar putea avea loc cu prilejul unui meci de rugby de clasă, Franța – Noua Zeelandă.

În San Sebaastian a fost înființată o platformă, Rugby Challenge, condusă de Aitor Aristegui, acesta discutând deja și ajungând la un acord de principiu cu Federația Franceză de Rugby și cu Real Sociedad, pentru ca deschiderea noului stadion să găzduiască All Blacks, campioana lumii la rugby.

“Acest meci ar putea avea loc în 2019, după finalizarea lucrărilor la Anoeta. Vrem să devină o tradiție la San Sebastian, în noiembrie, când e calendar de meciuri test între țări. O dată pe an vrem ca Spania să fie capitala mondială a rugby-ului și acesta este un prilej perfect.”, a declarat inițiatorul acestei acțiuni pentru El Confidencial.

În urmă cu 8 ani, bascii au intenționat să organizeze o partidă test Irlanda – Africa de Sud, dar totul a rămas la stadiu de proiect din cauza capacității reduse a stadionului. Acum, datele sunt total schimbate. Mai ales că un prim pas va fi făcut în această vară, când finala Top 14, campionatul de rugby al Franței, va avea loc la Barcelona, pe Camp Nou.

Aitor Aristegui a estimat și costurile unei partide Franța – Noua Zeelandă la San Sebastian, doar campionii lumii urmând să primească 5 milioane de euro pentru a accepta să participe la această dispută.