• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Liga 1, Play-Off, etapa a 7-a: FCSB-Viitorul, luni, pe Digi Sport 1, de la ora 20:30

Echipa României va juca finala Campionatului European de rugby Under-19, din Portugalia, contra Spaniei, după ce a învins echipa ţării gazdă cu scorul de 15-12 (8-9), în semifinale.

''Stejăreii'' au tranşat soarta meciului pe final de pe Stadionul Jamor din Lisabona, după ce au fost conduşi la pauză.

Echipa noastră a deschis rapid scorul, după doar trei minute, graţie unui eseu reuşit de pilierul Ciprian Lucaci. Lusitanii au redus din diferenţă prin Abecasis (lovitură de pedeapsă), dar Ionel Melinte (min. 23) a refăcut diferenţa de pe tabelă, tot din lovitură de penalitate (3-8). Portugalia a întors scorul până la pauză, în urma a două penalităţi transformate de acelaşi Abecasis, iar scorul după prima repriză era de 9-8.

România a încercat să revină pe tabelă, dar cei care au marcat au fost tot lusitanii, printr-o nouă lovitură pedeapsă a lui Abecasis (51), scorul devenind 12-8.

Finalul a fost dramatic, ''stejăreii'' reuşind eseul decisiv în min. 72, prin Adrian Moţoc, iar Melinte a transformat, stabilind scorul final, 15-12.

În cealaltă semifinală, Spania a dispus de Rusia cu scorul de 30-7.

Finala dintre România şi Spania va avea loc sâmbătă, de la 19:00 (ora României), pe Stadionul Naţional Jamor din Lisabona. "Stejăreii" vor lupta cu Spania pentru titlul continental, dar şi pentru calificarea la World Rugby U20 Championship de anul viitor.