• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Saracens este noua regină a rugby-ului european. Englezii au triumfat în finala Champions Cup în faţa parizienilor de la Racing 92 chiar pe tărâm francez.

La Lyon, pe stadionul unde naţionala de fotbal a României va juca împotriva Albaniei la Euro 2016, Saracens s-a impus cu 21-9 în faţa unei formaţii calificate în premieră în marea finală a competiţiei.

Ajunsă pentru a doua oară în ultimul act, după eşecul din 2014 în faţa lui Toulon, formaţia londoneză a încheiat neînvinsă actualul sezon al competiţiei.

Omul cu cele mai multe puncte marcate în această ediţie a Champions Cup, Owen Farell, a înscris toate punctele lui Saracens. A reuşit şapte lovituri de pedeapsă, faţă de doar trei ale rivalului de la Racing 92, Johan Goosen.

Trofeul Cupei Campionilor se întoarce astfel în Anglia după nouă ani. Englezii au şapte trofee, unul mai puţin decât francezii.

Toulouse are cele mai multe trofee din istorie, patru, urmată de Toulon şi irlandezii de la Leinster, campioni continentali de câte trei ori.

Saracens luptă şi pentru al treilea titlu din istorie în Anglia. Joacă săptămâna viitoare semifinala Aviva Premiership, cu Leicester Tigers.