• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Dan Carter este eroul Noii Zeelande. Aflat la a 112-a prezenţă în tricoul All Blacks, sportivul în vârstă de 33 de ani a ridicat, în cele din urmă, trofeul care îi lipsea.

Desemnat cel mai bun rugbyst în 2005 şi 2012, Carter avea o revanşă de luat - la ultima ediţie, în faza grupelor, s-a accidentat şi a ratat finala câştigată de coechipieri. Pe Twickenham nu a mai lipsit din formula de start, în victoria cu 34-17.

"Sunt recunoscător că mă aflu aici după ceea ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani. Atunci a trebuit să stau şi să mă uit la colegii mei cum joacă finala. Eram foarte dornic să joc în acea Cupă Mondialã, acasă, şi am muncit din greu în ultimii patru ani şi sunt foarte mândru de echipă, de felul în care ea a jucat în seara aceasta", a recunoscut Carter.

"Este unul dintre jucătorii grozavi pe care îi avem şi şi-a arătat toate calităţile în această seară. A fost special de această dată", a comentat şi selecţionerul Steve Hansen.

Carter a fost la înălţime împotriva Australiei. A fost desemnat MVP-ul finalei după ce a reuşit 19 puncte şi a ajuns la un total de 1.598 pentru All Blacks.

VIDEO CU REZUMATUL MECIULUI

"Să câştigi de două ori la rând Cupa Mondială este un vis devenit realitate şi sã joci în faţa atâtor fani este un lucru uimitor", a adăugat Carter.

Cu 82 de puncte, Dan Carter a fost al treilea marcator al acestei editii, la egalitate cu adversarul din finală, Bernard Foley.