Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Captură de ecran 2024-03-28 141131
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
denis-dragus
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

VIDEO România - Irlanda 10-44. Un eseu pentru "Stejari" în meciul în care s-a stabilit un nou record la CM

27.09.2015, 12:07

România a pierdut și al doilea meci de la Cupa Mondială de rugby din 2015, 10-44 în fața Irlandei, iar "Stejarii" au căzut pe ultimul loc în Grupa D. Această întâlnire - desfășurată pe stadionul Wembley - a bifat și recordul de audiență la o partidă de Cupa Mondială: 89.267 de spectatori.

irlanda - romania rugby world cup
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Ovidiu Tonița a marcat al doilea eseu al României la această ediție a Cupei Mondiale, iar celelalte puncte din meciul cu britanicii au fost aduse de Valentin Calafeteanu (lovitură de pedeapsă) și Florin Vlaicu (transformarea eseului).

România a suferit al doilea eşec la Cupa Mondială, în faţa celei de-a patra favorite la trofeu, Irlanda, dar a stabilit un record. 89.267 de spectatori au asistat la partida de pe stadionul Wembley.

Stejarii au rezistat numai 8 minute în faţa celei de-a patra favorite la trofeu. Ian Madigan a transformat o lovitură de pedeapsă, iar Valentin Calafeteanu a egalat, peste 3 minute, tot dintr-o lovitură de pedepasă.

Câştigătoarea ultimelor două ediții ale Turneului celor 6 Națiuni a forțat, iar defensiva tricolorilor a cedat. După eseul nevalidat al lui Simon Zebo (15), Bowe și Earls au reușit primele eseuri ale meciului, iar scorul la pauza era 18-3 pentru Irlanda. Pentru prima dată la o întâlnire directă la Cupa Mondială, România a primit mai puțin de 20 de puncte din partea Irlandei în prima repriză.


Nici partea secundă nu a fost mai bună pentru elevii lui Lynn Howells. Earls a culcat încă o dată mingea în terenul nostru țintă - și a egalat recordul lui Brian O'Driscoll de eseuri marcate pentru Irlanda la Cupa Mondială (6) - înainte ca Csaba Gal să primească un cartonaș galben care l-a trimis pe tușă timp de 10 minute.

Adversarii au profitat imediat și au mai reușit două eseuri în superioritate numerică, plus unul după revenirea lui Gal pe teren.

Toniţa (77) a semnat al doilea eseu al Romaniei la Cupa Mondiala din Anglia, transformat de Vlaicu (78).

Britanicii s-au impus până la urmă cu 44-10 şi conduc grupa cu maxim de puncte, în timp ce "Stejarii" sunt ultimii în grupă.

România aşteaptă duelul împotriva Canadei, care e programat marți, 6 octombrie, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, de la ora 18:45.

Clasamentul Grupei D la CM de rugby 2015

VIDEO România - Irlanda 10-44


LIVE TEXT

Min. 80: Fluier final. România - Irlanda 10-44. 

Min. 78: România - Irlanda 10-44. Florin Vlaicu transformă fără emoții și ajungem la 10 puncte.

Min. 78: România - Irlanda 8-44. Eseu pentru România! Ovidiu Tonița reușește al doilea eseu al României la Cupa Mondială de rugby din 2015 și primul al "Stejarilor" în meciul cu Irlanda. A culcat mingea chiar pe centru, după ce românii au jucat bine faza la o tușă de pe dreapta.

Min. 75: România - Irlanda 3-44. Ian Madigan transformă și irlandezii s-au distanțat la 41 de puncte.

Min. 74: România - Irlanda 3-42. Eseu pentru Irlanda! Chris Henry a semnat al șaselea eseu al meciului. Irlandezii au jucat excelent mingea la o tușă de pe dreapta. Au repus foarte bine, iar pachetul lor de înaintare i-a împins pe români în grămadă până dincolo de linie, iar Henry a culcat nestingherit balonul în terenul nostru țintă.

Min. 71: Csaba Gal revine pe teren după expirarea celor 10 minute de la primirea cartonașului galben. Egalitatea numerică se restabilește pe teren.

Min. 68: Schimbări la România: ies Michael Wiringi și Vali Calafeteanu, înlocuiți de Florin Vlaicu și Florin Surugiu.

Min. 67: România - Irlanda 3-37. Ian Madigan ratează transformarea, șutând cu puțin pe lângă butul stâng din lovitura executată de lângă tușa stângă.

Min. 66: România - Irlanda 3-37. Eseu pentru Irlanda! Rob Kearney reușește și el să culce balonul în terenul nostru țintă și semnează al cincilea eseu al meciului.

Min. 63: România - Irlanda 3-32. Ian Madigan transformă fără emoții.

Min. 62: România - Irlanda 3-30. Eseu pentru Irlanda! Bowe a reușit și el al doilea eseu personal în această seară, iar irlandezii primesc și punctul bonus ofensiv, pentru marcarea a 4 eseuri într-un singur meci.

Min. 61:     Eliminare de 10 minute pentru Csaba Gal! Irlandezii au fost aproape de un nou eseu, dar au fost blocați la mai puțin de un metru de terenul nostru țintă. Csaba Gal a primit un cartonaș galben care ne lasă în inferioritate numerică pentru 10 minute și adversarii repun mingea în grămadă ordonată la 5 metri de terenul nostru țintă.

Min. 60: Încă o schimbare la România: iese Viorel Lukaci și intră Johannes van Heerden.

Min. 56: Andrei Rădoi sângerează la nivelul gurii și are nevoie să părăsească terenul. Intră temporar în locul său Turashvili.

Min. 53: Două schimbări la România: ies Paulică Ion și Apostol, înlocuiți de Ioniță și Țăruș, ultimul aflat la debutul într-un meci de la Cupa Mondială.

* Meciul României cu Irlanda, desfășurat pe Wembley, a devenit întâlnirea cu cea mai mare audiență la Cupa Mondială. 89.267 de persoane au fost în tribunele arenei londoneze.

Min. 47: "Stejarii" ajung în 22-l irlandezilor după o fază desfășurată în viteză, dar nu reușesc să profite de avantaj. 

Min. 45: România - Irlanda 3-25. Ian Madigan transformă și Irlanda s-a distanțat la 22 de puncte de "Stejari".

Min. 44: România - Irlanda 3-23. Eseu pentru Irlanda! Keith Earls culcă balonul în terenul țintă al României, după o fază superbă, în care Reddan a ocolit grămada și i-a pasat lui Earls cu piciorul, în spatele apărării "Stejarilor".

Min. 41: Începutul reprizei secunde.

* Este pentru prima dată când, într-un meci direct de la Cupa Mondială, România primește mai puțin de 20 de puncte din partea Irlandei.

Min. 40: Pauză pe Wembley, acolo unde România e condusă cu 18-3 de Irlanda în meciul din etapa a doua a Grupei D la Cupa Mondială de rugby din 2015.

Min. 30: România - Irlanda 3-18. Ian Madigan ratează transformarea de această dată, șutând în butul stâng și la această fază irlandezii rămân doar cu cele 5 puncte din culcarea balonului în terenul nostru țintă.

Min. 29: România - Irlanda 3-18. Keith Earls reușește al doilea eseu al meciului, după o nouă cursă rapidă pe stânga.

Min. 25: Irlandezii au avansat metri buni la un mol spontan în terenul nostru și au beneficiat de o lovitură de pedeapsă acordată pentru un atac nepermis executat de Carpo. Au trimis în tușă, în încercarea de a mai forța marcarea unui eseu, dar românii au recuperat.

Min. 20: România - Irlanda 3-13. Ian Madigan transformă de lângă tușă și aduce încă două puncte. 10 puncte diferență pe tabelă în favoarea irlandezilor, în acest moment.

Min. 19: România - Irlanda 3-11. Eseu pentru Irlanda! Tommy Bowe a culcat balonul in extremis în colțul drept al terenului țintă al României și avem primul eseu al meciului.

Min. 18: România - Irlanda 3-6. Ian Madigan a punctat din nou dintr-o lovitură de penalitate și îi aduce pe irlandezi din nou în avantaj.

Min. 15: România a scăpat cu bine după o fază în care irlandezii reușiseră un eseu. Simon Zebo a culcat balonul în terenul țintă al României, la capătul unei curse de senzație de-a lungul tușei din stânga, dar arbitrajul video a arătat că jucătorul Irlandei se afla cu un picior în afara terenului și cu mingea în mână, după o trecere spectaculoasă pe lângă doi jucători ai României.

Min. 10: România - Irlanda 3-3. Valentin Calafeteanu egalează pentru România tot cu o minge trimisă printre buturi dintr-o lovitură de pedeapsă, dar din lateral stânga.

Min. 7: România - Irlanda 0-3. Ian Madigan a marcat primele puncte în acest meci, trimițând prinde buturi dintr-o lovitură de pedeapsă din zonă aproape centrală, acordată după ce Paula Kinikinilau nu a eliberat mingea destul de rapid la o grămadă spontană.

Min. 4: Irlandezii au început mai bine și au ajuns cu destulă ușurință în 22-ul României. Au pasa înainte, iar românii au reușit să îndepărteze pericolul pentru moment. Posesie foarte bună pentru irlandezi, dar "Stejarii" se apără bine, deocamdată.

Min. 1: Începutul meciului dintre România și Irlanda. "Stejarii" au lovitura de start pe un stadion Wembley aproape plin, cu peste 89.000 de spectatori.

UPDATE Ora 18:42: Cele două echipe au intrat pe teren și se intonează cele două imnuri. Al Irlandei este primul, urmează "Deșteaptă-te, române!".


"Stejarii" sunt încrezători înaintea meciului cu Irlanda, care va fi astăzi, de la ora 18.45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2. Lynn Howells va trimite pe Wembley cea mai experimentată echipa a României din istorie. "Sper ca apărarea să fie punctul forte cu care să oprim Irlanda", a spus căpitanul Mihai Macovei.

Lynn Howells va alinia la meciul cu Irlanda cea mai experimentată echipă a României din istorie. Cei 15 jucători adună 728 de selecţii la prima reprezentativă, cu opt mai multe decât la precedentul record, stabilit în noiembrie 2014, la meciul test cu Japonia.

Aceasta va fi şi cea mai vârstnică echipă a României la un meci de Cupă Mondială, cu o medie de vârstă de aproape 30 de ani. Valentin Ursache, marcatorul singurului eseu pentru "Stejari" în partida de debut cu Franţa, a fost suspendat de Comisia de Disciplină şi va fi înlocuit cu Viorel Lucaci.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Am fost destul de norocoşi, nu au existat accidentări. Aşteptările echipei Irlandei sunt la fel de mari ca şi cele ale Franţei. Noi ne dorim să intrăm pe teren şi să dovedim că putem concura cu astfel de echipe", a declarat antrenorul echipei României.

"Când am făcut selecţia, am vrut să am jucători cu experienţă, dar şi jucători care să capete experienţă pentru următoarea Cupă Mondială", a mai explicat Howells.

Selecţionerul Irlandei a făcut 12 schimbări faţă de meciul câştigat împotriva Canadei şi va miza, la rândul lui, pe cea mai vârstnică echipă care joacă la o Cupă Mondială.

"Românii te pot răni. Pot pune multă presiune în zone. Pot pune presiune la fazele fixe. Am urmărit linia lor la înaintare cum a împiedicat Franţa în multe momente să intre în joc. Sunt o echipă robustă, o echipă tenace care nu se opreşte niciodată", a avertizat antrenorul secund al Irlandei, Les Kiss.

Va fi primul duel dintre România şi Irlanda la Cupa Mondială după 12 ani. În 2003, la Gosford, "Stejarii" au pierdut, scor 17-45, în faţa a 19.000 de spectatori. De această dată, scena este mult mai mare şi mai importantă. Meciul va avea loc pe Wembley, o arenă cu o capacitate de 90.000 de locuri.

Irlanda, care a câştigat primul meci de la această Cupă Mondială cu 50-7 în faţa Canadei, porneşte favorită şi de această dată, mai ales că România nu a reuşit niciodată să se impună în faţa "verzilor", în opt meciuri directe.

ECHIPA DE START A ROMÂNIEI

1. Andrei Ursache
2. Andrei Rădoi
3. Paulică Ion
4. Valentin Popârlan
5. Ovidiu Toniţa
6. Viorel Lucaci
7. Mihai Macovei (c)
8. Daniel Carpo
9. Valentin Calafeteanu
10.Michael Wiringi
11.Ionuţ Botezatu
12.Csaba Gal
13.Paula Kinikinilau
14.Adrian Apostol
15.Cătălin Fercu

ECHIPA DE START A IRLANDEI

1. Cian Healy
2. Richardt Strauss
3. Nathan White
4. Donnacha Ryan
5. Devin Toner
6. Jordi Murphy
7. Chris Henry
8. Jamie Heaslip (c)
9. Eoin Reddan
10.Ian Madigan
11.Keith Earls
12.Darren Cave
13.Jared Payne
14.Tommy Bowe
15.Simon Zebo

Etichete: video , romania , irlanda , wembley , cupa mondiala rugby , cupa mondiala 2015 , video romania-irlanda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
denis-dragus
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”

Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Exclusiv A fost căpitan la Steaua, iar acum se teme de umilințe: ”Mai bine rămâne în Liga 2”
FOTBAL: CSA STEAUA - ACS VIITORUL PANDURII TARGU JIU, LIGA 2 CASA PARIURILOR (05.03.2024)
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
enache-lena7
Citește și
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
iordanescu
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură