• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Saracens continuă marşul spre primul trofeu în Rugby European Championship, după ce sâmbătă după-amiază a câştigat prima semifinală a competiţiei, 24-17, contra rivalilor englezi de la London Wasps. Este a doua finală din istoria lui Saracens, după cea pierdută cu Toulon în 2014. În această ediţie, formaţia londoneză e singura cu victorii pe linie.

La Reading, Wasps a reuşit primul eseu în minutul 1, prin Dan Robson, Jimmy Gopperth transformându-l. El avea să readucă adversarii în joc în minutul 28, când degajarea sa a fost blocată de Michael Rodes, care s-a mai oprit apoi doar în terenul de ţintă advers.

A urmat un joc de uzură în care pachetul de înaintare al celor de la Saracens i-a obligat pe adversari să ofere mai multe lovituri de pedeapsă pe care Owen Farrell le-a transformat. Pe prima chiar înainte de pauză, şi Saracens a intrat la cabine cu avantaj minim, 8-7.

Farrell a fost apoi eliminat temporar pentru lovirea lui Dan Robson, dar Wasps n-au profitat de superioritatea de 10 minute. A urmat apoi eliminarea lui Simon McIntyre şi Saracens a năvălit spre terenul de ţintă advers cu un mol de margine care a adus un eseu de penalitate, fiind prăbuşit de adversari, în minutul 72.

Trei minute mai târziu, Wasps a revenit spectaculos cu un eseu în inferioritate marcat de Ashley Johnson, dar până la final Wasps n-au mai avut forţă să egaleze.

Cum scorul eseurilor a fost egal, 2-2, diferenţa a făcut-o Owen Farrell, cu cele patru lovituri de pedeapsă transformate.

A doua semifinală, Leicester TigersRacing, se joacă duminică, de la ora 17:15, şi va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 4.