• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Timișoara Saracens debutează sâmbătă, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 1, în grupele Challenge Cup. Bănățenii înfruntă Edinburgh Rugby, campioana Scoției, într-un meci ce are loc pe stadionul „Dan Păltinișanu".

Timișoara și-a prezentat echipamentul cu care va evolua în cupele europene, înaintea celui mai important eveniment din istoria clubului.

Repartizați în grupa a cincea a Challenge Cup, alături de Harlequins Londra, Stade Francais Paris și Edinburgh Rugby, campionii României speră la un succes în meciul inaugural cu campioana Scoției.

Timișorenii și-au fixat un obiectiv îndrăzneț: două victorii în această fază. Internaționalii Valentin Calafeteanu și Stelian Burcea sunt doar doi dintre jucătorii care au mai evoluat în această competiție și cu selecționata Lupilor.

"Am jucat într-un meci de pregătire contra lor, înainte de Cupa Mondială. O echipă specific britanică, o echipă foarte puternică, jucători foarte fizici, care știu foarte bine ce trebuie să facă", a spus Stelian Burcea.

Antrenați de neozeelandezul Grainger Heikell, timișorenii sunt conștienți că vor avea parte de un prim joc greu în grupă, dar sunt încrezatori în forțele proprii și spun că pot produce o primă surpriză.

"Băieții sunt nerăbdători și determinați să facă un meci de care să fim mândri. Este o provocare mare pentru noi, un pas în față într-o asemenea competiție, mai ales dacă vorbim de bugetul, jucătorii, staff-ul de care dispun cei de la Harlequins, Edinburgh și Stade Francais, dar suntem optimiști", a declarat și antrenorul Grainger Heikell.

"Mă bazez pe elementul surpriză, cât și pe motivația noastră și îmi doresc din suflet să ne autodepășim în aceste meciuri", spune și mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu.

Duelul cu finalista din 2015 a Challenge Cup are loc sâmbătă, de la ora 14:00 și va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe Digisport 1.