• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE Ora 15:50Pentru prima oară după 14 ani, o echipă de club din România a revenit în grupele European Rugby Challenge Cup. Timişoara Saracens a primit vizita finalistei de acum doi ani, Edinburgh Rugby, însă campioana Scoției s-a impus la pas, scor 17-59.

Formatia din capitala Scotiei a marcat pe stadionul ”Dan Păltinișanu” nu mai puțin de 8 eseuri, față de doar două ale gazdelor. Cei mai prolifici au fost căpitanul Stuart McInally și neo-zeelandezul Nasi Manu, cu câte un hat-trick. Pentru bănățeni Stephen Shennan a înscris două eseuri, câte unul în fiecare repriză, iar Vali Calafeteanu a adus restul punctelor în meciul încheiat cu victoria scoțienilor, 59-17.

În cealaltă partidă din grupă, tripla câștigătoare a competiției, Harlequins, a învins Stade Francais Paris cu 43-21. Săptămâna viitoare, Timișoara Saracens face deplasarea la Paris pentru întâlnirea cu Stade Francais.

Anul trecut, Edinburgh Rugby a învins și naţionala României cu 31-16, într-un meci de pregătire pentru Cupa Mondială.

Timișoara Saracens și Edinburgh Rugby fac parte din aceeaşi grupă de calificare cu Harlequins și Stade Francais Paris.Fanii scoţienilor de la Edinburgh au fost încântaţi de atmosfera de la Timişoara şi abia aşteaptă să-şi încurajeze favoriţii. "Saracens este o echipă periculoasă, vom avea un meci dificil", a declarat preşedintele grupării din Scoţia.

Aflați pentru prima dată în România, scoțienii de la Edinburgh Rugby se gândesc numai la victorie, în partida cu Timișoara Saracens, transmisă ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport 1, sâmbătă, de la ora 14:00.

Primul club din Scoţia ajuns în finala Challenge Cup, în 2015, Edinburgh așteaptă un succes care să deschidă drumul spre o nouă calificare în ultimul act, cu atât mai mult cu cât orașul scoțian va găzdui finala în 2017.

"Vom juca împotriva Timişoarei, o echipă aflată la debut, care va încerca, desigur, să impresioneze din start. Suntem entuziasmaţi că vom organiza finala la Edinburgh în mai anul viitor, dar deocamdată mai e mult timp pînă atunci.

Challenge Cup este o competiţie puternică, cu echipe mari, cu echipe bune. Se vede şi în grupa din care facem parte, cu Harlequins, cu Saracens,cu Stade Francais, care sunt printre cele mai bune din Europa", a declarat Jonny Petrie, directorul executiv al Edinburg Rugby.

Clubul fondat în urmă cu 144 de ani va fi susținut din tribunele de pe Dan Păltinișanu de aproximativ 100 de suporteri, care au ajuns în Timișoara în urmă cu două zile.

Pentru prima oară după 14 ani, o echipă de club din România revine în grupele European Rugby Challenge Cup. Timişoara Saracens primeşte vizita finalistei de acum doi ani, Edinburgh Rugby.

Anul trecut, campioana Scoţiei a învins naţionala României cu 31-16, într-un meci de pregătire pentru Cupa Mondială.

"Este un lucru important pentru noi, pentru club, ni-l dorim. Am muncit foarte mult să ajungem să jucăm în această competiţie, alături de echipele mari", a spus Stelian Burcea.

"O să dam tot ce e mai bun din noi ca să facem o figură frumoasă", a promis Vasile Rus.

Timișoara Saracens și Edinburgh Rugby fac parte din aceeaşi grupă de calificare cu Harlequins și Stade Francais Paris.

"Vorbim despre nişte echipe cu un buget foarte, foarte ridicat, cu jucători care au jucat la cel mai înalt nivel atât intern, cât şi internaţional", a explicat Rus.

"Vrem să ne bucurăm de aceste meciuri, vrem să acumulăm o experienţă, pentru că vom avea cu siguranţă multe de învăţat", a completat Burcea.

"Obiectivele? Să încercăm să câştigăm două meciuri. Acesta cred că este obiectivul principal. Pentru noi este o competiţie de calitate", a precizat Jodi Rose.

Meciul Timişoara Saracens - Edinburgh va fi astăzi, de la ora 14:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.