• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Europa e zguduită din nou de o serie de șase atentate coordonate care au avut loc aseară la Paris, la arena Stade de France, în sala de concerte Bataclan, la un concert rock, dar și în alte cinci locuri din capitala Franței. Ultimele informații vorbesc despre peste de 120 de morți - dintre care cea mai mare parte la concertul trupei americane Eagles of Death Metal.

Prima explozie s-a auzit și în transmisia TV în timpul meciului amical dintre Franța și Germania, arbitrat de spaniolul Mateu Lahoz. Inițial, nimeni nu a știut cu exactitate ce s-a auzit, deși chiar și jucătorii în teren au auzit deflagrația. Cu toate acestea, partida a continuat, jucându-se până la final, iar cei 80.000 de spectatori au fost reținuți pe arenă înainte de a fi evacuați în siguranță, la aproape o oră de la finalul meciului.

Arbitrul spaniol a povestit, după meci, pentru cotidianul AS, cum a trăit incidentele. ”Nu ne-am dat seama de nimic până la finalul meciului. S-au trăit momente de incertitudine foarte dure, pentru că nu eram lăsați să ieșim de pe stadion. E un moment extrem de greu, nu prea am chef de vorbă. Aflăm acum, din presă, despre cele întâmplate”, a povestit ”centralul” spaniol la o oră după finalizarea partidei.

Se pare că organizatorii partidei au luat decizia, împreună cu autoritățile franceze și cu Poliția din Hexagon, să nu îi anunțe pe spectatori despre cele întâmplate, pentru a nu crea panică inutilă pe arenă și pentru a-i putea evacua în calm și liniște, ceea ce s-a și întâmplat.