• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Naționala de handbal feminin a României a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial, fetele au încasat o primă de 60.000 de lei, care a fost mărită, iar acum COSR vrea ca toți sportivii să fie tratați în mod egal, după ce Marian Drăgulescu a luat atitudine și a spus că mai mulți sportivi s-au simțit lezați și că "argintul său nu face cât bronzul fetelor".

Sâmbătă seara, a avut loc o întâlnire între președintele COSR, reprezentanți ai Guvernului și mai mulți sportivi importanți, precum Marian Drăgulescu, Andreea Chițu, Mihai Covaliu sau Tiberiu Dolniceanu.

"A fost o întâlnire binevenită, pentru că am discutat despre mecanismele și cuantumul acestor premieri și am avut la masă ambele părți implicate: guvernanți și reprezentanți ai sportivilor. Este bine că s-a început cu echipa de handbal.

Putem considera aceste premieri drept o bază pentru viitoarele premieri de la Campionatele Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Mi se pare normal însă să fie stabilit clar un cuantum și să dispară posibilitatea acelor dublări. Toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul românesc și pentru imaginea noastră în lume", a spus Alin Petrache, președintele COSR.

"Din 2010 s-a renunțat la aceste premieri naționale, dar trebuie să înțelegem că înainte de a fi campion european, mondial sau olimpic, sunt campioni în țara noastră. Pe de altă parte, trebuie să fim echitabili și în ceea ce privește staff-urile tehnice.

Pe lângă antrenorii principali sau secunzi, performanțele nu se pot obține fără aportul medicilor, kinetoterapeutilor, preparatorilor fizici, al analiștilor video, al managerilor, etc. Vom căuta și în continuare soluții pentru remedierea acestor anomalii legislative", a mai afirmat Petrache.