Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
steaua
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
andone
Exclusiv Dinamo e pe loc de baraj, iar Ioan Andone a transmis un mesaj clar: ”Te uiți cine e acolo acum?”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Un club domină țara. CSA Steaua vrea performanțe cu noua echipă de fotbal, la fel ca la alte secții

29.08.2015, 17:08

CSA Steaua își dorește ca echipa de fotbal reprezentată de societatea lui Gigi Becali să fie retrogradată din Liga 1, Armata punând în aceste zile bazele noii echipe de fotbal din Ghencea.

steaua sigla
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Viitorul poate fi sumbru pentru actuala echipă a roș-albaștrilor, pentru că CSA poate contesta legitimitatea clubului deținut de Becali, în cazul în care Armata va decide se înființeze o nouă grupare în ligile inferioare, care va avea de partea ei palmaresul, istoria, dar și sigla originală.

Dacă nu se găsesc rapid soluții pentru problemele legale și nu numai care îi macină pe roș-albaștri, clubul actual va fi amenințat cu dispariția. În situația actuală, Steaua nu are bază de pregătire, nu are stadion, relația cu fanii s-a stricat aproape iremediabil, iar rezultatele nu sunt încurajatoare. Mirel Rădoi nu poate fi antrenor oficial până cel mai devreme în 2022, bugetul este la limită după eliminarea din cupele europene și Gigi Becali nici nu mai are vreun fotbalist bun de vândut, exceptându-i pe Varela și poate pe Chipciu. În acest moment, la Steaua mai există doar o societate comercială lipsită de centru de tineret, de suporteri și de sponsori, iar CSA vrea să profite din plin, pentru a aduce în atenție noul club de fotbal! Acesta ar urma să fie înscris în competiții abia din stagiunea 2016/2017.

Dar CSA Steaua are planuri mari cu echipa de fotbal, pe care vrea s-o aducă rapid la cel mai înalt nivel, așa cum s-a întâmplat cu echipele de la alte secții sportive. Pe 24 august a început oficial selecția copiilor și juniorilor pentru Centrul de Fotbal CSA Steaua București.

Începând cu ora 8:30, peste 50 de copii născuți între anii 2001 și 2006 s-au prezentat la terenul Centrului de Fotbal din complexul Ghencea, deciși să atragă prin calitățile lor atenția experimentaților Adrian Bumbescu, Radu Troi, Vasile Aelenei sau Anton Doboș, gloriile steliste care le vor deveni în curând profesori. 


Există motive pentru care fanii Stelei pot fi optimiști cu privire la viitorul echipei de fotbal pe care CSA o va înscrie în competiții: în acest moment, la Steaua sunt legitimați cei mai buni sportivi din țară, iar secțiile de handbal, baschet, polo, judo, scrimă și rugby cunosc o ascensiune constantă în ultimii ani, așa cum se arată mai jos:

BASCHET. Steaua CSM EximBank, echipă care a jucat în semifinalele Ligii Naționale din sezonul trecut și a terminat ediția pe locul 4, a câştigat primul meci din cadrul turneului memorial amical “Elemer Tordai”, împotriva echipei gazdă, CSU Sibiu. Formația antrenată de Hristu Şapera s-a impus cu 70-58, cedând apoi următoarele două partide. Pregătirile arată însă bine înaintea noului sezon, iar Steaua mizează din nou pe o participare solidă în play-off, pentru că are la dispoziție jucători de valoare precum Miță Paul, Titus Nicoară, Levente Szijarto sau Denis Ikovlev. În România, deținătoarea recordului de titluri la baschet este Dinamo, cu 22 de trofee, Steaua având 21. Steaua EximBank se pregătește și pentru parcursul din Eurocup, unde se va duela cu nume precum Trabzonspor (Turcia), Banvit (Turcia), Buducnost (Muntenegru), Unics Kazan (Rusia) și Aris (Greica).


RUGBY. CSA Steaua s-a pregătit intens în această săptămână pentru dubla confruntare cu rivala Dinamo în a treia competiție a rugby-ului românesc. Partida tur (12-13) a avut loc în Ghencea sâmbătă, 29 august, de la ora 10.00, în vreme ce returul se va disputa pe stadionul Florea Dumitrache din Șos. Ștefan cel Mare, sâmbăta viitoare. Steaua are una dintre cele mai puternice echipe din Liga Națională, în vreme ce CSA CSS Steaua a cucerit titlul de campioană juvenilă, după ce a învins-o pe CS Cleopatra Mamaia în finala Campionatului Național de Juniori U19. În 2015, CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat un nou titlu, după trei ani. A fost al cincilea trofeu de campioană din palmaresul clubului, după cele din 1990, 2009, 2010 și 2011.


HANDBAL. Echipa de handbal masculin tocmai a bifat cel de-al doilea succes consecutiv din această ediție de campionat, 27-21 (13-8), pe teren propriu, în fața Politehnicii Timișoara. Băieții antrenați de Ovidiu Mihăilă, care își propun calificarea în play-off, au controlat meciul în totalitate, neoferind vreo șansă bănățenilor. În etapa următoare, CSA Steaua Alexandrion București se va deplasa la Ploiești, pentru meciul cu CSM Ploiești, programat duminică, de la ora 11:30. După definitivarea campaniei de transferuri la nivelul lotului de jucători, la startul sezonului a fost definitivat si staff-ul tehnic al echipei. Acesta este compus din Ovidiu Mihăilă – antrenor principal, Gabriel Zamri – antrenor secund și Ștefan Laufceac – antrenor de portari.


ATLETISM. De curând, atletele steliste Bianca Răzor și Alina Rotaru, printre cele mai apreciate din țară, au ratat calificarea în finalele probelor de 400 m și săritură în lungime din cadrul Campionatului Mondial de seniori care se desfășoară la Beijing. Bianca Răzor (21 ani) și-a îmbunătățit recordul personal încă din seriile probei de 400 m, dar s-a clasat pe locul 6 în semifinale. Alinei Rotaru (22 ani) i-au lipsit doar 10 centimetri pentru a accede în finala de 12, clasându-se cu 6.58 m pe locul 15. Rezultatele nu știrbesc din valoarea celor două steliste. Tinerele atlete sunt medaliate cu aur și respectiv bronz la Campionatele Europene de tineret, care au avut loc la Tallin în urmă cu două luni!


JUDO. Andreea Chițu a devenit recent vicecampioană mondială la Astana (Kazahstan). Stelista a cucerit medalia de argint la categoria -52 kg, după ce a cedat în finală în favoarea japonezei Misato Nakamura. Anterior, Andreea a trecut de Hela Ayari (Tunisia) în turul doi, de Distria Krasniqi (Kosovo) în optimile de finală, de Odette Giuffrida (Italia) în sferturile de finală şi de Gulbadam Babamuratova (Turkmenistan) în semifinale. Judoka noastră a reeditat astfel succesul de anul trecut, de la Campionatul Mondial de la Chelyabinsk și totodată, își asigură participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, 2016. În trecut, campioana olimpică Alina Dumitru a fost legitimată tot la Steaua, fiind un sportiv de mare succes al clubului din Ghencea.


SCRIMĂ. Stelistele Ana Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop, împreună cu Loredana Dinu, au cucerit în această vară medalia de argint la Campionatul Mondial de la Moscova, fiind învinse în ultimul act al competiției de reprezentativa Chinei, scor 45-36. Campioane europene la Montreux și medaliate cu aur la prima ediție a Jocurilor Europene de la Baku, spadasinele steliste au încheiat sezonul pe a doua poziție la competiția lumii. Ele sunt cele mai valoroase spadasine ale României la ora actuală.


HALTERE. Juniorii steliști au obținut 18 titluri la competițiile naționale la care au participat în 2015! În finala Campionatului Național de Haltere desfășurată la Bistrița, tinerii steliști au dominat probele categoriilor de greutate 85 kg și +105 kg. Doru Ilie Stoian (85 kg) a câștigat trei titluri naționale după ce a ridicat 140 kg la stilul smuls, 170 kg la stilul aruncat și un total de 310 kg. Colegul sau de club, Andrei Roman, a reușit aceeași performanță la categoria +105 kg cu 150 kg la stilul smuls, 180 kg la aruncat și un total de 330 kg. Și secția de tir a CSA Steaua București are cu ce se lăuda. Tinerii sportivi au participat cu multe rezultate bune la Campionatul Național de talere și la Campionatul Național de glonț și aer comprimat.


KAIAC. Aur pentru România și la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe din august 2015. Echipajul masculin de canoe 4 (1.000 m) alcătuit din steliștii Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă și Ștefan Andrei Strat, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Milano. Băieții au încheiat proba cu timpul de 3:23.202, devansând Ucraina (3:23.882) și Ungaria (3:24.442). În finala feminină de kaiac simplu (1.000 m), Florentina Caminescu a fost aproape de podium, clasându-se în cele din urmă pe locul patru.


POLO. CSM Digi Oradea a cucerit al nouălea său titlu naţional consecutiv în 2015, după ce a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 9-8 (4-2, 1-1, 2-2, 2-3), în bazinul Steaua din Capitală, în al treilea meci al finalei Superligii Naţionale de polo pe apă. Orădenii câştigaseră şi primele partide ale finalei, cu 13-9 şi 13-8, ambele în bazinul ''Ioan Alexandrescu''. Steaua a câștigat în schimb Cupa României. Pe de altă parte, echipa Steaua Bucureşti a devenit campioană naţională la polo feminin, elevele antrenorilor Eugen Georgescu şi Andrei Stoicuţ fiind neînvinse în actuala ediţie de campionat, cu cinci victorii şi un egal, la finalul celor trei turnee. În ultima fază a competiţiei, disputată la Oradea, stelistele şi-au adjudecat titlul după ce au învins echipa gazdă, Crişul, cu 11-13 (2-4, 2-3, 3-2, 4-4), astfel că ultimul meci, disputat în compania adversarelor de la Torpi Târgu Mureş, nu mai era unul cu miză pentru roş-albastre.


JOCURILE EUROPENE. Sportivii steliști au fost în prim-planul ceremoniei de premiere a celor mai bune performanțe realizate la Jocurile Europene de la Baku. Din cele 12 medalii obținute de lotul olimpic al României, 7 au fost cucerite de sportivii roș-albaștri sau cu aportul lor. Astfel, Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Andreea Chițu, Elena Meroniac, Alin Badea și Marius Berbecar au fost recompensați pentru rezultatele lor în cadrul unei festivități de premiere a medaliaților și sportivilor români care s-au clasat pe locurile 4-6 la prima ediție a Jocurilor Europene de la Baku.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Sursa: Facebook CSA Steaua

Etichete: steaua , csa steaua , baschet steaua , handbal steaua , polo steaua , steaua sectii


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă

O femeie din Brazilia a adus un bărbat în vârstă de 68 de ani, aflat într-un scaun cu rotile...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
andone
Exclusiv Dinamo e pe loc de baraj, iar Ioan Andone a transmis un mesaj clar: ”Te uiți cine e acolo acum?”

Gigi Becali a făcut o ofertă pentru starul din SuperLigă și a primit răspunsul imediat
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB SA - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (11.12.2023)
Schimbare radicală în cea mai veche competiție fotbalistică din lume
A fan in the stands holds up a replica of the FA Cup trophy at the end of the Emirates FA Cup Third Round match at Rodney Parade, Newport. Picture date: Saturday January 6, 2024.
Cei doi jucători de la Real Madrid care au refuzat să bată penalty-uri contra lui Manchester City
real-madrid1
Citește și
Alex Bourceanu, atac dur la adresa lui Florin Talpan: ”Trebuie să ai halucinații”
talpan
Foto Suporterii CSA Steaua, mesaj pentru Marius Lăcătuș, la o săptămână după ce ”Fiara” a împlinit 60 ani
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-PROGRESUL BUCURESTI, BARAJ PROMOVARE LIGA 3 (30.05.2019)
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta
Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Exclusiv "O să mergi să dai cu târnăcopul". Cum a fost Marius Lăcătuș la un pas să-și rateze cariera de fotbalist
Marius Lăcătuș

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro