• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Cântăreaţa sud-africană Jennifer Ferguson, fostă parlamentară, l-a acuzat pe preşedintele federaţiei de fotbal din ţara sa, Danny Jordaan, că a violat-o în urmă cu aproape 24 de ani, informează BBC.

Jennifer Ferguson a susţinut pe un blog că a fost violată de Danny Jordaan într-un hotel din oraşul Port Elizabeth. Ferguson, care are acum 57 de ani, stabilită în Suedia, a explicat că a hotărât să vorbească despre acest incident fiindcă a fost impresionată de campania #MeToo de pe reţelele de socializare.

Ferguson a spus că în perioada în care a avut loc violul era foarte fericită fiindcă fusese nominalizată în mod surprinzător de Congresul Naţional African (ANC), partidul lui Nelson Mandela, pentru a face parte din primul parlament ales democratic în Africa de Sud.

Ferguson a povestit că, după un recital al ei, Jordaan a intrat în camera sa de hotel şi a violat-o. Cântăreaţa a adăugat că a fost în stare de şoc după viol.

"Am fost violată. Gândul să mă duc la poliţie mi s-a părut intolerabil. Ce să spun? Ar fi trebuit să strig mai tare? Să lupt mai mult cu el? Am fost complice într-un anume fel? Toate aceste întrebări mi-au trecut prin minte. Am plâns", a declarat Ferguson.

Ea l-a acuzat pe Jordaan că a folosit-o ca "pe un obiect pentru trista lui nevoie de putere şi de satisfacţie perversă".

"Nu vorbesc ca să mă răzbun pe Danny Jordaan sau pe un milion de sud-africani care sunt ca el. Fac asta ca să ne putem ajuta unele pe altele să fim curajoase, să ne exprimăm şi să începem să ne vindecăm când aflăm că nu suntem singure", a spus Ferguson

Membru important al ANC şi preşedinte al comitetului de organizare al Mondialului 2010 din Africa de Sud, Jordaan, 66 de ani, nu a răspuns acuzaţiilor pe care i le aduce Ferguson.