• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

UPDATE 16:36 Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au respins cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului preşedinte al lui Dinamo, Cristian Borcea, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de şase ani şi patru luni primită în dosarul transferurilor din fotbal. 

Iniţial, pe 4 octombrie, Judecătoria Sectorului 4 a fost de acord ca Borcea să fie eliberat condiţionat, însă DNA a făcut contestaţie, admisă luni de Tribunalul Ilfov. Decizia este definitivă.

Borcea are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare condiţionată în aprilie 2018.

"În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b) C.p.p raportat la art.587 alin.1,2 şi 3 C.p.p, admite contestaţia formulată în cauză de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie. Desfiinţează sentinţa penală nr. 2445 din 04.10.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în soluţionarea dosarului penal nr. 23322/4/2017 şi pe fond, rejudecând, respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Borcea Cristian, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 23.04.2018", se arată în hotărârea tribunalului.

În martie 2014, Borcea a fost condamnat la şase ani şi patru luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.


 

Cristian Borcea află astăzi (n.r. luni, 23 octombrie) dacă va fi fi eliberat condiționat. Judecătorii Tribunalului Ilfov urmează să se pronunţe asupra contestaţiei făcute de procurori la decizia primei instanţe, anunță Digi 24.

În urmă cu o lună, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată făcută de Cristian Borcea. Judecătorii au ţinut cont de comportantul „ireproşabil” de care a dat dovadă în detenţie, pentru care a fost recompensat cu 10 permisii. Au luat în calcul şi faptul că are problemele de sănătate şi că a plătit prejudiciul de peste 1 milion de euro. Cristian Borcea este încarcerat din martie 2014. El a fost condamnat la șase ani şi 4 luni de detenţie, în dosarul Transferurilor de fotbalişti. Fostul acţionar şi preşedinte executiv al clubului Dinamo Bucureşti a fost acuzat, alături de alţi șapte oameni importanți din fotbalul românesc, de producerea unui prejudiciu de peste 11 milioane de dolari.

Aceştia ar fi declarat sume mult mai mici decât cele reale în cazul transferurilor unor jucători la cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.