• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Un tribunal din Milano l-a condamnat pe Robinho la 9 ani de închisoare pentru viol. Sentinţa nu este definitivă, dar, chiar şi dacă ar fi, brazilianul poate eluda uşor justiţia.

Fostul atacant de la Real Madrid, Manchester City şi AC Milan a fost găsit vinovat de viol, alături de alţi cinci bărbaţi. Victima a fost o tânără albaneză, în vârstă de 22 de ani. Incidentul a avut loc într-o discotecă din Milano, la începutul anului 2013, în perioada în care brazilianul evolua pentru rossoneri.

Conform sport.es, Marisa Alija, avocatul brazilianului va apela la toate căile de atac, astfel că, şi dacă sentinţa ar fi definitivă, ar dura ani de zile până ca ea să se pună în aplicare. Aici apare, însă, o mare problemă: dacă Robinho va dori să fenteze justiţia, are toate "ingredientele" să o facă. Sentinţa fiind dată în Italia, legile nu pot fi aplicate ad literam: un cetăţean brazilian nu poate fi extrădat. El ar putea să îspăşească sentinţa în Brazilia, dar fapta nu este considerată destul de gravă.

"Chiar dacă Brazilia are tratat de extrădare şi cooperare cu Italia, constituţia specifică clar faptul că acesta nu se referă la cetăţenii născuţi pe teritoriul Braziliei", a spus avocatul Dorival Guimaraes pentru Globoesporte.

Există posibilitatea ca un condamnat să fie încarcerat în Brazilia, deşi a fost condamnat în altă ţară, însă acest lucru se întâmplă, în general, în cazurile grave: crime, genocid, terorism, etc, mai notează sursa citată.

Acum în vârstă de 33 de ani, Robinho se află în Brazilia, unde joacă pentru Atletico Mineiro. Robinho a jucat la AC Milan între 2010 şi 2014, perioadă în care a câştigat un titlu, în 2011.

Până la judecarea tuturor apelurilor, sentinţa nu va fi pusă în aplicare.