• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Dănuţ Lupu a scăpat, în sfârşit, de emoţii, după aproape 3 săptămâni de la internare. Fostul mare internaţional a fost externat luni din spitalul Matei Balş, după ce a suferit o dublă pneumonie acută şi a acuzat şi o insuficiență respiratorie severă. Virsul i-a afectat plămânii, iar o perioadă fostul fotbalist a fost în pericol să îşi piardă viaţa. Lupu a stat la terapie intensivă aproape două săptămâni.

În ciuda faptului că a slăbit nu mai puţin de 15 kilograme în perioada petrecută în spital, veştile sunt îmbucurătoare pentru fostul jucător al lui Dinamo şi Rapid. Lupu va rămâne în continuare sub tratament la domiciliu, însă se hrăneşte normal. Semnele de întrebare privind revenirea la un stil de viaţă normal s-au risipit în cazul lui Dănuţ Lupu. Tratamentul foarte puternic cu antibiotice a dat roade, iar fostul fotbalist a scăpat de emoţii. 

În prezent, Dănuţ Lupu se află acasă şi, în afara faptului că încă are un program strict de tratament, lucrurile şi-au reluat, în mare măsură, cursul normal. Fostul mare internaţional are din nou poftă de mâncare, se hrăneşte normal şi se delectează cu plimbări şi cu meciuri de fotbal pe care le urmăreşte la TV.

"Sunt cât pot fi de bine şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut", a declarat Dănuţ Lupu, pentru digisport.ro.

Fostul internaţional, component al lotului naţionalei la Coppa del Mondo 1990, a suferit o dublă pneumonie, dar a fost pus pe picioare de o echipă medicală condusă de profesorul Streinu Cercel. Lupu a avut imunitate zero, iar tratamentul a fost bazat şi pe multe antibiotice. 

În vârstă de 48 de ani, Lupu s-a retras din activitate în 2001, după ce, de-a lungul carierei, a jucat pentru Dinamo Bucureşti, Panathinaikos (Grecia), Korinthos (Grecia), OFI Creta (Grecia), Rapid Bucureşti, Brescia (Italia) şi Tzafririm Holon (Israel), câştigând cinci trofee.

La echipa naţională, Dănuţ Lupu a strâns 14 prezenţe, între 1989 şi 1998 şi a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.