• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Dănuț Lupu se află într-o stare critică, dar stabilă. Internat încă de sâmbătă seară la Insitutul Matei Balș din București, fostul fotbalist a suferit un tratament cu antibiotice, anti-inflamatorii și anti-termice pentru suprimarea virusului care i-a atacat plămânii.

Următoarele două-trei zile sunt hotărâtoare în evoluţia stării lui Dănuț Lupu. Totul depinde foarte mult de organismul lui şi de felul în care va răspunde la tratament, aşa că medicii de la Matei Balş sunt rezervaţi în a face prognosticuri. Practic, ambii plămâni îi sunt afectaţi, iar infecţia este una cât se poate de serioasă. De altfel, de aici s-a creat şi confuzia legată de faptul că fostul fotbalist ar fi intrat în comă. 

În realitate, starea de leşin din momentul în care Salvarea l-a luat la finalul săptămânii trecute de acasă a survenit în urma unei slabe oxigenări a organismului. Virusul gripal puternic contactat de ceva timp a găsit, din păcate, un teren propice pe fondul unui organism slăbit şi de un preinfarct miocardic, de care nu s-a ştiut.

Faptul că vestea bolii lui Dănuţ a fost pe larg dezbătută în presă, i-a determinat pe medicii de la Institutul Matei Balş să sporească măsurile luate în cazul pacientului Lupu. Practic, ieri cu greu a fost primită pentru o vizită de câteva minute însăşi soţia fostului rapidist. Asta, chiar dacă în urmă cu două, trei zile atât Mihaela Lupu, cât şi fiul său, Răzvan, au putut să interacţioneze cu Dănuţ.

Cu toate că este slăbit şi afectat de boală, Lupu a găsit puterea să îi liniştească pe ai săi: „Aţi văzut voi drac mort şi sticlă ruginită?! Mă fac eu bine...”. În cursul zilei de luni au existat şi unele semne de ameliorare, în sensul că Dănuţ a cerut un suc de fructe de pădure şi iaurt. Marţi însă, din cauza medicamentelor, a dormit cea mai mare parte a timpului, hrana fiindu-i asigurată prin perfuzii.

De starea de sănătate a fostului internaţional s-a interesat foarte multă lume din fotbal şi nu numai. Cunosct ca antrenorul care i-a marcat cariera, Mircea Lucescu, aflat cu Şahtior în SUA, a transmis familiei să conteze pe ajutorul său necondiţionat. Gălăţean la originie, Lupu este susţinut şi de primarul Marius Stan.

Lupu - acum în vârstă de 48 de ani - a evoluat, de-a lungul carierei pentru Dinamo, Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid, Brescia şi Tzafirim Holon. La echipa naţională, fostul mijlocaş a jucat în 14 meciuri, fără a marca vreun gol.

5 trofee a câştigat Lupu în cariera de fotbalist: eventul cu Dinamo (1989-1990), titlul cu Panathinaikos (1990-1991) şi titlul şi Supercupa României cu Rapid (1998-1999).