• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE 20:25 Intrat în direct la Digi Sport Special, Dan Filoti, un apropiat al lui Dănuț Lupu, a lămurit lucrurile: "Din fericire, nu este vorba de un infarct. Din păcate, starea lui nu este deloc bună, este la terapie intensivă, totul a plecat de la un virus gripal mai puternic. Joi a ajuns la spital pentru că avea o tuse puternică, a făcut investigații, apoi a fost internat.

Virsul i-a afectat plămânii, partea bună este că nu are alte probleme, comunică, este conștient, primește vizite, dar sunt rezerve, pentru că vorbim de o răceală foarte puternică. El este acum pe antibiotice și se speră ca lucrurile să ia o turnură pozitivă".

UPDATE 19:54 Doctorul Cătălin Apostolescu a oferit în premieră detalii despre starea de sănătate a lui Dănuţ Lupu. "Momentan este în stare gravă. Este internat la secţia de terapie intensivă. Diagnosticul este confidenţial. Dacă domnul Lupu sau familia lui vor să faca public diagnosticul sunt liberi s-o facă. A fost admis în spital sâmbătă seara, nu mă pot pronunţa asupra prognosticului, pentru că este sub tratament. Urmează să vedem cum raspunde la acest tratament. Pacientul este conştient", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Apostolescu, medic primar în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă - Adulţi de la Institutul Matei Balş.


UPDATE 19:34 Alarmă falsă de infarct pentru Dănuţ Lupu? Conform informaţiilor ProSport, fostul internaţional ar fi suferit doar o dublă pneumonie acută. Internat la "Matei Balş", Lupu a acuzat şi o insuficiență respiratorie severă, de unde şi zvonurile privind un posibil infarct. El nu mai este conectat la aparate şi a început deja să mănânce. În acest moment, viaţa lui nu mai este pusă în pericol, dar situaţia rămâne una gravă.


Dănuţ Lupu (48 de ani) se află într-o situaţie critică, după ce ar fi suferit, la finalul săptămânii trecute, un infarct.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi şi tehnici jucători români ai anilor '90, fostul mare mijlocaş a fost o perioadă ţinut în viaţă de aparate, urmare a afecţiunii avute. Din informaţiile Digi Sport, Lupu nu a dat semne că s-ar simţi rău în zilele premergătoare nefericitului eveniment.

El a fost transportat de urgenţă la spital, iar medicii l-au stabilizat, dar o perioadă a fost conectat la aparate. Doctorii sunt rezervaţi deocamdată în privinţa şanselor de a se recupera total. Cadrele medicale se tem de faptul că a trecut o perioadă destul de mare în care creierul nu a fost oxigenat, astfel că fostul fotbalist ar putea să rămână cu probleme neurologice.

Dănuţ Lupu a evoluat, de-a lungul carierei pentru Dinamo, Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid, Brescia şi Tzafirim Holon. La echipa naţională, fostul mijlocaş a jucat în 14 meciuri, fără a marca vreun gol.

5 trofee a câştigat Lupu în cariera de fotbalist: eventul cu Dinamo (1989-1990), titlul cu Panathinaikos (1990-1991) şi titlul şi Supercupa României cu Rapid (1998-1999).