• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

În așteptarea anului 2018, pentru care și-a anunțat revenirea în antrenorat, la o echipă din China, fostului selecționer al României, Christoph Daum, are timp și de acțiuni inedite. Tehnicianul a mers la o închisoare pentru tineri din Germania, unde a pregătit un lot întreg de deținuți.

"Cred în efectul fotbalului de a uni", spune Daum (64 de ani), care este de mulți ani implicat în acțiuni sociale care au sportul rege în prim-plan.

23 de tineri aflați în detenție au participat la ședința de 90 de minute condusă de Christoph Daum în curtea penitenciarului Herford, pe un teren de tartan. "Băieţii nu pot merge chiar acum la stadion, aşa că am venit eu la ei pentru un antrenament", a spus tehnicianul, care a ținut și un discurs în fața deținuților, potrivit reportajului realizat de germanii de la Westfalen Blatt.

Unul dintre "elevii de o zi" ai antrenorului, un turc pe nume Emre (20 de ani), a fost extrem de întântat de întâlnirea cu germanul pe care îl știe încă de când acesta o pregătea la Fenerbahce, echipa sa preferată. Venit în Germania împreună cu familia sa, tânărul originar din Istanbul mai are de stat un an după gratii, unde a fost închis pentru vătămare corporală și pătrundere prin efracție. Daum l-a salutat în limba turcă și l-a îmbrățișat. "Pentru mine, Christoph Daum este un erou. Este o onoare să mă antrenez cu el", a spus Emre.

Daum a antrenat-o pe Fenerbahce în două rânduri și nu a plecat niicodată cu mâna goală. În primul mandat (2003-2006), a câștigat două titluri de campion al Turciei (2004, 2005), iar în cel de-al doilea (2009-2010) a cucerit Supercupa Turciei (2009).

La acțiunea de miercuri, de la penitenciar, Daum a dezvăluit că din anul 2018 va activa în fotbalul din China, fără a oferii detalii despre numele echipei: "Anul următor voi lucra în China, precum Capello, Lippi, Scolari, Schmidt și Magath. Mă tentează să fac fotbalul din China competitiv cu cel din Europa".

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Sursa foto: westfalen-blatt.de