• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marţi a fost o zi importantă pentru 3 dintre inculpaţii în Dosarul Transferurilor. Acuzaţi că i-au dat mită judecătoarei Geanina Terceanu, fraţii Ioan şi Victor Becali şi Cristi Borcea au fost la DNA pentru noi audieri.

Fraţii Becali au recunoscut în faţa procurorilor că i-au dat mită judecătoarei care i-a achitat în martie 2012. În momentul în care au plecat de la DNA pentru a fi duşi din nou la Poarta Albă, între cei 3 inculpaţi a apărut un conflict verbal, care s-a transformat într-unul fizic. Ce s-a întâmplat mai exact: Cristi Borcea ar fi fost extrem de nervos în momentul în care a aflat că fraţii Becali şi-au recunoscut fapta. Motivul: acest lucru va duce, cu siguranţă, la mărirea pedepselor primite în Dosarul Transferurilor, iar fostul preşedinte executiv de la Dinamo a primit cea mai grea sentinţă: 6 ani şi 4 luni cu executare. Şi Giovani Becali a primit aceeaşi pedeapsă, însă acesta are peste 60 de ani şi va fi eliberat mai repede.

Foarte iritat, Cristi Borcea le-a reproşat pe un ton dur fraţilor Becali că din cauza lor pedeapsa sa va fi mărită şi va petrece astfel mai mult timp după gratii. Conflictul verbal s-a transformat repede într-unul fizic, însă jandarmii au intervenit prompt şi i-au despărţit pe cei 3. Totul s-a petrecut în duba care urma să-i ducă pe cei 3 înapoi la Penitenciarul Poarta Albă, după audierile care au avut loc marţi la DNA.

Fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu au fost reținuți pentru 30 de zile de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, pe 20 noiembrie, la solicitarea procurorilor DNA care o acuză pe judecătoare că a luat mită 220.000 de euro pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în Dosarul Transferurilor. 

Trei dintre condamnații în acest dosar, George Copos, Jean Pădureanu și Gheorghe Popescu, au fost eliberați condiționat.

VEZI AICI cum s-a dat mita în Dosarul Transferurilor

Pedepsele primite de cei 3 în Dosarul Transferurilor:

- Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare.

- Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare

- Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare

45 de ani are Cristi Borcea

63 de ani are Ioan Becali

54 de ani are Victor Becali


"Există posibilitatea să nu afecteze prea tare pedepsele celor 3, nu le va creşte semnificativ. Spre exemplu, în cazul lui Giovani Becali, care are o vârstă de peste 60 de ani, i s-ar creşte pedeapsa cu şase luni, poate cel mult un an de zile. Iar în cazul lui Victor Becali şi a lui Cristi Borcea situaţia stă cam la fel. Eliberarea condiţionată a lui Ioan Becali va fi cu siguranţă afectată. Judecătorul riscă o pedeapsă mare",  - avocatul Daniel Fenechiu, în urmă cu o săptămână