• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Presa din Vest şi de peste Ocean continuă să aloce spaţii largi situaţiei din România. USA Today explică astăzi de ce oamenii continuă să iasă în stradă, deşi Guvernul a retras ordonanţa care a creat atât de multe polemici.

OUG nr. 13/2017 adoptată pe 31 ianuarie a declanșat cea mai mare mișcare de stradă din istoria României. Totul a culminat cu un protest, care a avut loc duminică, la care au participat 600.000 de oameni, dintre care 300.000 doar în București.

În cele din urmă, OUG nr. 13/2017 a fost abrogată printr-o altă Ordonanță de Urgență (nr. 14/2017), dar care conține un articol din cauza căruia poate fi declarată neconstituțională. Concret, în textul ultimei Ordonanțe s-a strecurat o posibilă capcană. Specialiştii spun că, printre articolele menite să readucă procedura penală la forma anterioară actului adoptat de guvern în seara de 31 ianuarie, s-a strecurat şi o prevedere contrară Legii fundamentale (DETALII COMPLETE AICI, PE DIGI24).

"Cel mai larg protest anti-guvernamental de la incidentele violente din 1999, care s-au transformat într-o Revoluţie care l-a dat jos pe Nicolae Ceauşescu, continuă în România. Între timp, Guvernul a retras ordonanţa pentru care oamenii au ieşit în stradă, însă oamenii se tem că ar putea intra în vigoare printr-o portiță legislativă", notează USA Today, care mai notează că duminică se aşteaptă un val de manifestaţii în cele mai mari oraşe ale ţării.

Peste un milion de oameni sunt așteptați, duminică, la manifestația antiguvernamentală din Piața Victoriei. „Invitați-vă prietenii și haideți duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la București”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului de la sfârșitul acestei săptămâni.