• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Zeci de mii de români care au pariat online în perioada 11-30 septembrie la anumite case de pariuri se confruntă acum cu probleme serioase: riscă sancţiuni, deoarece casele de pariuri au activat în România, în acea perioadă, fără licenţă.

Pe listele celor de la Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) apar și numele a doi antrenori de Liga 1, anunță ediția tipărită a Gazetei Sporturilor. Cei doi antrenori implicați sunt Nicolo Napoli, în prezent tehnician la CSMS Iași și Flavius Stoican, cel care momentan nu are angajament dar a fost câteva etape la cârma ilfovenilor de la FC Voluntari.

Conform sursei citate mai sus, Nicolo Napoli figurează cu un cont la bet365.com în timp ce Stoican apare înregistrat la bwin. Ambii antrenori au explicat însă că nu ei ar fi cei care ar fi utilizat conturile respective.

"Am un cont, dar nu joc eu, ci băiatul meu din Italia. A deschis contul pe numele meu pentru că era minor, acum are 26 de ani. I-am dat cartea mea de identitate atunci ca să folosească datele. Nu știu dacă a pariat în perioada interdicției în România, pentru că eu sunt la Iași și el este la Cagliari" a explicat Napoli.

Antrenorul italian a recunoscut că a mai pariat și el împreună cu fiul său, dar nu pe meciuri de fotbal, iar sumele mizate au fost modice. "Nu cred că paria pe meciuri de fotbal din România. Oricum nu sunt cifre mari. Băga 100-200 de euro. Am mai pariat și eu, dar nu sume mari, 5 euro, pe baschet și tenis. Nu fac pariuri ca să mă îmbogățesc, știu că e dată o lege împotriva parierii" a adăugat italianul.

Tehnicianul care a salvat-o pe CSMS Iași de la retrogradare în stagiunea precedentă a precizat că va discuta cu fiul său și-l va ruga să închidă contul. "Nu sunt de acord cu ce face, însă are 26 de ani. O să-l rog să închidă contul pe numele meu și dacă vrea, poate să-și facă altul pe numele lui. Eu nici nu știu ce trebuie să fac ca să închid contul" a încheiat antrenorul de 53 de ani.

Și Stoican a detaliat situația, explicând că fratele său a fost cel care a utilizat contul, însă doar pentru a juca poker. "În urmă cu câțiva ani când n-avea card și nici ocupație, a folosit datele mele ca să deschidă contul. E împătimit de poker și făcea pe deșteptul că o să ajungă ca Daniel Negreanu. Acum na! 'tu-i mama naibii ce drăcie a ieșit" a declarat Stoican.

Fostul tehnician al lui Dinamo a precizat că s-a ocupat între timp de această problemă și chiar a mers împreună cu fratele său la o întâlnire cu un reprezentant ONJN. "A jucat niște zeci de milioane de lei, habar n-aveam. Nu a mizat absolut nimic pe pariuri, la fotbal sau alte sporturi. Acum, va primi un avertisment, nu amendă. Mi-au explicat oamenii că nu avea voie să joace dar eu n-am înțeles mare lucru" a încheiat Stoican.

Cei doi riscă o penalitate sportivă de 300.000 de lei și interzicerea oricărei activități legate de fotbal pe o perioadă de doi ani conform articolului 60 din Regulamentul Disciplinar.