• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Adam Johnson (30 de ani), jucătorul ajuns după gratii fiind găsit vinovat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 15 ani, a cerut să fie mutat într-o altă închisoare. Presa din Anglia anunță că fostul jucător al lui Sunderland se teme că va fi ucis în curând.

În luna martie a anului trecut, Adam Johnson a fost condamnat la 6 ani de închisoare, după ce a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 15 ani. Judecătorul a dictat 5 ani de închisoare pentru agresiunea sexuală propriu-zisă și încă 12 luni pentru ademenirea victimei. După ce jucătorul a fost pus sub acuzare și și-a recunoscut vina, clubul Sunderland, unde era legitimat în acel moment, i-a reziliat contractul.

Aflat în spatele gratiilor, Johnson se teme acum pentru viața sa după ce un coleg de celulă i-a transmis că membrii unei bande vor să-l ucidă. Fostul mijlocaș a cerut autorităților să-l transfere într-o altă închisoare. Toate astea se întâmplă din cauza unei înregistrări apărute pe internet în luna aprilie.

Atunci, jucătorul cu 12 meciuri și două goluri la naționala Angliei a fost surprins de camerele de luat vederi râzând despre abuzul pe care l-a făcut. Johnson, care se afla la spălătoria închisorii, a rostit o frază care nu îi face deloc cinste: "Îmi doresc să fi făcut asta, dacă tot stau şase ani în puşcărie!", după ce un coleg lăsa să se înţeleagă că nu ar fi fost vinovat.

În închisoarea în care se află fostul fotbalist în prezent sunt aproximativ 1000 de deținuți, iar o treime dintre ei sunt condamnați pentru abuzuri sexuale