• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Liţă Dumitru a depăşit cel mai dificil moment al vieţii şi a învins cancerul, datorită unei operaţii în Germania. Fostul internaţional român are, însă, alte probleme. Riscă să-şi piardă casa, din cauza datoriilor. Din nou, Florin Gardoş sare în ajutorul antrenorului care l-a lansat în fotbalul mare.

"E antrenorul care m-a ajutat enorm în carieră şi pentru asta îi voi fi mereu recunoscător. Acum, simt că e de datoria mea să îl scap de datorii. A câştigat cel mai greu meci, cu viaţa. Hai să-l ajutăm cu o primă!", a spus Gardoş, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Liţă Dumitru este în pericol să-şi piardă casa, din cauza datoriilor acumulate pentru că s-a împrumutat de banii necesari operaţiei pe care a făcut-o în Germania. Dublul câştigător al titlului de cel mai bun fotbalist al anului în România trebuie să înapoieze nu mai puţin de 17.000 de euro.

"Eu am făcut rost de bani pentru operația asta de la prieteni. Acum trebuie să-i dau înapoi. Nu știu cum, o să discut cu soția. Dacă reușesc să vând casa, nu ar fi problemă. Dar dacă nu, nu știu...", a povestit Liţă Dumitru, într-un interviu acordat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

Gardoş a deschis trei conturi - în lei, euro şi dolari - pentru cei care doresc să dea o mână de ajutor tehnicianului de 66 de ani.

 

 

Lita Dumitru a invins cancerul. Va rog sa-l ajutam sa invinga si datoriile!#RomaniCaLumea #FaraSanatateInRate

Posted by Florin Gardos on 21 Ianuarie 2016

Câteva vedete din sport s-au alăturat deja campaniei. Gabi Balint şi Bogdan Stelea au transmis deja că sunt alături de fostul mare jucător al naţionalei.

Fostul fundaş al Stelei, în prezent la Southampton, l-a ajutat pe Liţă Dumitru şi înaintea operaţiei din Germania. De asemenea, s-au mai implicat Gigi Becali si primarul din Chiajna, Mircea Minea.

"I-am dat telefon lui Gardoș, care a fost copilul meu aici, la Chiajna, și l-am rugat să facă o campanie dacă poate să strângă bani de operație pentru mine. Iar el mi-a zis: "Nea Liță, dacă-mi dai voie dumneata îţi fac eu rost de bani într-o săptămână. Indiferent cât costă operația. Pentru început, dă-mi contul și-ți trimit 1.000 de euro. Iar apoi, dacă dumneata îmi dai voie, plătesc eu tot. Am vorbit cu soția, însă, și am zis să nu obligăm, totuși, băiatul.

Clubul, Mircea Minea m-a ajutat, nu m-a lăsat niciodată. Deci am reușit eu să strâng, cum necum, 12.000 de euro și am plecat. Știind că atât costă. Problema a apărut când am ajuns acolo. Profesorul a făcut socoteala din nou și, pentru că i-a șters pe alții de pe listă și m-a pus pe mine, a costat în final 21.800 de euro. Și cu 500 analizele, 22.300 de euro. Bani pe care nu-i aveam, așa că am intrat iar în panică. Nu credeam că mai pot face rost de atât... Numai că Ionel, prietenul meu de acolo, mi-a spus: "stai liniștit, că eu am banii ăștia și pentru viața ta fac orice. Plătim și după ne descurcăm noi...". Deci el m-a ajutat cel mai mult. Plus Gardoș cu 1.000 de euro, domnul Minea, Gigi și cam atât", a spus Liţă Dumitru.