• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Impresionat de noua tragedie prin care trec compatrioţii săi după ultimul seim, care a provocat moartea a aproape 250 de oameni, iar alte mii de au rămas fără adăpost, pilotul de Formula 1 Sergio Perez a donat peste 140.000 de euro victimelor şi familiilor acestora.

În vârstă de 27 de ani, singurul pilot mexican din circuitul de Formula 1 a terminat pe locul 5 în Grand Prix-ul de duminică, de la Singapore, cursă câştigată de Lewis Hamilton. Este recunoscut pentru modul în care îşi iubeşte ţara şi din reacţia fără precedent avută atunci când unul din sponsorii personali a postat pe twitter un mesaj batjocoritor la adresa mexicanilor după victoria lui Trump pentru preşedinţia SUA. Pur şi simplu a renunţat la el.

"Sunt profund îngrijorat de ceea ce trăieşte ţara mea. E timpul să fim uniţi", a scris Perez pe contul de Instagram.

Sportivul a anunţat şi demararea unei ample acţiuni alături de miliardarul mexican Carlos Slim. "Am făcut o alianţă cu @fund_carlosslim şi pentru fiecare dolar primit ca donaţii, ei vor plătit câte 5 dolari. Eu voi dona 3 milioane de pesos (n.r. peste 140.000 de euro). Vă rog să fiţi alături de noi. #FuerzaMexico, #TodosSomosUno, #PrayForMexic, #DonateForMexico".

Perez a anunțat la Singapore că va continua şi anul viitor colaborarea cu echipa britanică Force India, pentru al cincilea sezon succesiv.