• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Francezul Lucas Digne este unul dintre oamenii momentului în Barcelona, după gesturile de mare efect făcute imediat după atacurile care au zguduit săptămâna trecută capitala Cataloniei. Jucătorul vicecampioanei Spaniei a ieșit imediat pe străzile orașului, pentru a-i ajuta pe răniți.

Apă, pături și prosoape au primit o parte dintre victimele aflate în stare de șoc din partea fotbalistului locuiește de câteva luni în Plaça Catalunya, la mai puțin de un kilometru de locul tragediei. S-a mutat acolo împreună cu soția sa, iar unul dintre locurile lor preferate pentru plimbări este chiar La Rambla, locul în care prima mașină a intrat în mulțime în "joia neagră".

Digne (24 de ani) a ieșit în mod voluntar pe străzi, după clipele de groază pe care le-a văzut de la geamul propriei locuințe. A fost printre primii care s-au dus să îi ajute pe răniți, încă dinaintea apariției echipajelor de urgență.

Fotbalistul ar fi vrut ca gestul său să rămână anonim, considerând că a faptele sale au pornit din dorința de a-și face datoria de cetățean și iubitor al orașului în care trăiește de mai bine de un an. Jurnalistul Gerard Romero a făcut publice acțiunile lui Digne, care cu siguranță va fi dat exemplu generațiilor viitoare care vor păși pe porțile academiei Barcelonei, La Masia, dar și pentru ceilalți cetățeni ai orașului.

16,5 milioane de euro a plătit Barcelona în iulie 2016 pentru transferul lui Digne de la PSG.

17 meciuri are Lucas Digne în naționala mare a Franței, pentru care a debutat în 2014.