• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Lucian Bălan, fostul mare jucător al Stelei, s-a sinucis în această după-amiază, anunţă Digi24. Fost câştigător al Cupei Campionilor cu echipa din Ghencea în 1986, Bălan a avut o ultimă lună cumplită. Pe 2 octombrie mama sa a decedat, iar el a suferit un accident vascular cerebral.

Deşi îşi revenise destul de bine din punct de vedere fizic, ex-mijlocaşul a luat astăzi o decizie teribilă, care lasă fotbalul românesc în doliu.

Potrivit Gazetei Sporturilor, fostul mare jucător a murit după o intoxicaţie voluntară cu medicamente. El a lăsat un bilet de adio în garsoniera din Baia Mare, găsit de fiul acestuia. Sosit la tatăl său, acesta a fost cel care a chemat ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze. Decesul a fost constatat la 18:15.

"Nu am cuvinte. Rămăsese singur pe lume", a spus Duckadam, la Digi Sport.

De notat faptul că Bălan a mai avut o tentativă similară, în urmă cu 5 ani. "A fost o cădere psihică ca urmare a comportamentului mai mult decât inuman al celor de la Steaua", îşi justifica fostul fotbalist de 56 de ani, la momentul respectiv, alegerea.

Bălan a ajuns la Steaua de la Baia Mare, în 1985, şi un an mai târziu a câştigat Cupa Campionilor Europeni. În 1987 îşi trecea în cont şi Supercupa Europei, iar doi ani mai târziu ajungea în Belgia, la Beerschot. În 1991, renunţa la cariera de fotbalist şi se apuca de antrenorat. Trei ani mai târziu, renunţa şi la antrenorat şi începea declinul din viaţa lui, apucându-se de taximetrie, în Baia Mare.

După ce devine redactor la un post de radio, soţia divorţează de el (2008), după ce îl acuză că pierde banii la jocurile de noroc. În 2010, ajunge la Centrul de copii şi juniori al Stelei, dar este pus pe liber după aproximativ 60 de zile, fiind bănuit că vine la antrenamente sub influenţa băuturilor alcoolice.