• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Walter Ferreira, kinetoterapeutul naționalei Uruguayului, s-a stins din viață ieri, duminică, 3 ianuarie, după o îndelungată luptă cu cancerul.

În vârstă de 64 de ani, Ferreira a fost cel care și-a sacrificat propria sănătate pentru a-l pune pe picioare pe Luis Suarez la timp pentru a prinde Mondialul din 2014. Atunci, atacantul uruguayan era în recuperare după o accidentare și kinetoterapeutul naționalei sale și-a amânat chimioterapia pentru a lucra la refacerea starului echipei pentru meciul cu Anglia, din a doua rundă a grupei D. În primul meci, Uruguay pierduse cu 1-3 în fața surprizei Costa Rica și toate speranțele micuțului stat sudamerican erau într-o revenire miraculoasă a lui Suarez.

Actualul atacant al Barcelonei a fost recuperat în timp util și a marcat ambele goluri ale întâlnirii, 2-1 cu Anglia, reușind o victorie vitală pentru Uruguay, care avea să se califice a doua din grupă, după Costa Rica, trimițându-le acasă pe Italia și Anglia.

După golurile marcate Angliei, Luis Suarez a fugit la marginea terenului, luându-l în brațe pe bătrânul Ferreira și arătându-l cu degetul, transmițând astfel că el este responsabil de recuperarea sa. De altfel, Suarez i-a dedicat kinetoterapeutului ambele sale goluri atunci.

Nu e de mirare, așadar, că Luis Suarez a fost primul care a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea lui Ferreira, pe rețelele de socializare.

”Azi a plecat dintre noi un om care îmi era mai mult decât prieten. A plecat un luptător care, zi după zi, nu doar că lupta pentru el, dar lupta și pentru ceilalți. Niciodată nu voi uita ce ai făcut pentru mine, pentru că m-ai învățat multe lucruri în această viață, dintre care multe îmi sunt utile și azi. Mulțumesc pentru că mi-ai dat șansa de a juca un Mondial. Mulțumesc pentru tot ce ai dat fotbalului și mulțumesc pentru că ai fost un OM MARE. Niciodată nu te voi uita. Condoleanțe familiei. Odihnește-te în pace, Walter”, a scris Suarez la moartea celui căruia i-a dedicat și un capitol din cartea sa autobiografică.

 

La moartea lui Walter Ferreira, poreclit ”Manosanta” (Mână sfântă), și alți jucători uruguayeni au ținut să transmită câte un mesaj familiei și un adio transmis kinetoterapeutului.