• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Lumea rugby-ului i-a adus un omagiu lui Jonah Lomu, decedat, miercuri dimineață, la vârsta de 40 de ani, personalități precum Jonny Wilkinson, Dan Carter sau Sonny Bill Williams declarându-se devastate de trecerea în neființă a celui considerat unul dintre cei mai mari rugbiști din lume.

"Sunt devastat de vestea morții lui Jonah. Un superstar și un om fabulos!", a scris Wilkinson, pe Twitter. "Odihnește-te în pace, Jonah... Ai inspirat o generație de rugbiști. Îți mulțumesc foarte mult!", a afirmat și internaționalul francez Thierry Dusautoir.

Dan Carter și Sonny Bill Williams, campioni mondiali cu Noua Zeelandă, au transmis condoleanțe familiei lui Jonah Lomu. "Nu pot să cred! Dragostea și gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui Jonah!", a afirmat Carter, în timp ce Williams s-a declarat șocat de vestea morții lui Lomu.

Și federația australiană și-a exprimat durerea pentru decesul lui Lomu: "Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Lomu. A fost o legendă a jocului nostru!", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de forul australian. "Întreaga țară este alături de familia lui Jonah Lomu!", a afirmat și premierul neo-zeelandez, John Key.

Supranumit "Omul munte", Lomu a fost considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria rugby-ului, neozeelandezul reușind să înscrie la edițiile din 1995 și 1999 ale Cupei Mondiale un număr record de 15 eseuri, record egalat anul acesta de sud-africanul Bryan Habana.

Lomu avea probleme cu rinichii, el fiind diagnosticat cu sindromul nefrotic în 1997 și a fost nevoit să se retragă din activitate în 2002. El a fost supus unui transplant renal în 2004, reușind să-și reia cariera pentru scurt timp. În 2011, boala a recidivat.

.