• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

AS Monaco a vândut jucători în valoare de aproape 370 de milioane de euro în vară, dacă ținem cont și de transferul lui Kylian Mbappe, jucător care, pentru moment, a fost împrumutat la PSG, dar, în schimbul căruia, parizienii vor vira abia anul viitor 180 de milioane de euro.

Cu toate acestea, președintele clubului din Principat, Dmitry Rybolovlev, a reușit să obțină o sumă și mai mare dintr-o singură lovitură. Miliardarul rus de 50 de ani a dat lovitura la o licitație de la New York, acolo unde a vândut pictura lui Leonardo da Vinci, ”Salvator Mundi”, pentru o sumă record de 450 de milioane de dolari americani, adică, în jur de 382 de milioane de euro.

Aceasta este cea mai scumpă pictură vândută vreodată. Vechiul record era deținut de ”Interchange” a lui Willem de Kooning, operă de artă vândută pentru aproximativ 303 milioane de dolari americani (echivalentul a 254 de milioane de euro, în acel moment), în septembrie 2015. Atunci, respectiva pictură a fost cumpărată de miliardarul Ken Griffin de la mogulul media David Geffen.

Rybolovlev intrase în posesia tabloului pictat de Da Vinci, care îl ilustrează pe ”Salvatorul lumii”, Iisus Hristos, într-o mantie ranscentistă, în timp ce ține în mâna stângă o sferă de cristal, în mai 2013, atunci când a cumpărat-o cu 127,5 milioane de dolari americani.

Rybolovlev este al 190-lea cel mai bogat om din lume, conform Forbes, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari americani și al 15-lea cel mai bogat om din Rusia.

”Salvator Mundi”, numită și ”Ultimul Da Vinci” este prima și ultima pictură verificată ca fiind originală în secolul 21. Precedentul tablou realizat de celebrul pictor italian (1452-1519) verificat ca fiind original a fost ”Benois Madonna”, în 1909. În total, în lume, există 16 picturi ale lui Leonardo da Vinci verificate ca fiind originale.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT