• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După ce Gabi Balint a povestit în cadrul emisiunii Fotbal Club o întâmplare savuroasă despre modul în care își petreceau jucătorii generației '86 a Stelei timpul în cantonament, Victor Pițurcă a povestit cum se desfășurau serile de rummy și episodul ruletei aduse de colegul său.

Contactat telefonic în cadrul emisiunii moderate de Radu Naum, fostul selecționer a confirmat povestea lui Balint și a făcut glume pe seama celui cu care a împărțit vestiarul la Steaua și alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

"Am citit ce a zis. Găboajă e numai după luat bani. Îmi aduc aminte de momentul când a venit cu ruleta aia de carton. Eu rummy jucam doar când ieșea unul de la masă, că aveau masa lor. Nae Ungureanu, Bumbescu, Iovan și Lăcătuș, asta era masa lor. Știu că a venit Gabi și ne-am încins pe acolo, dar n-am jucat așa mult. Noi aveam atunci bani românești de nu aveam ce să facem cu ei. Știu eu cine l-a învățat pe el cu ruleta? Probabil știa de la cineva. Eu atunci nu știam ce era ruleta. Ne-a explicat el, nu știu ce, nu știu cum. Mai câștiga cineva, dar dacă puneau 10 oameni pe numere, câștiga unul și 9 pierdeau" și-a amintit Pițurcă, râzând.

În urmă cu 30 de ani, jucătorii Stelei își petreceau mult mai mult timp în cantonament, iar jocul de rummy era principala activitate a recunoscut Pițurcă.

"La noi, oricum, nu se juca decât rummy. Era la modă. Noi eram angrenați în atâtea competiții încât aveam o dată la o săptămână sau două o zi liberă. Vedeam filme, vedeam foarte multe, chiar Gabi se ocupa cu adusul filmelor. Muzica în autocar tot el. Loți (nr. Boloni) ne zicea: 'Alo! Mai ușor cu muzica că eu citesc'", a mai dezvăluit fostul selecționer al României.