• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a numit "prost nerecunoscător" pe LaVar Ball, tatăl baschetbalistului LiAngelo Ball, care fusese reţinut în China pentru furt din magazine.

Trump a reacţionat după ce LaVar Ball a spus, într-un interviu la CNN, că el a intervenit pentru a-şi elibera fiul din China, astfel că nu are de ce să-i mulţumească preşedintelui american.

"Nu a fost Casa Albă, nu a fost la Departamentul de Stat, nu tatăl LaVar a vorbit cu cei din China să-l scoată pe fiul lui dintr-o sentinţă cu închisoarea pe termen lung. AM FOST EU. Păcat. LaVar este doar o versiune mai săracă a lui Don King (n.r. - impresar de box), dar fără păr. Gândeşte-te!

LaVar, ai fi putut petrece de Thanksgiving în următorii cinci până la zece ani cu fiul tău, în China, dar fără un contract NBA care să te ajute. Aminteşte-ţi, LaVar, furatul din magazine nu este un lucru minor. E chiar un mare lucru, mai ales în China. Prost nerecunoscător", a scris Trump, pe Twitter.

LiAngelo Ball, Cody Riley și Jalen Hill au fost reținuți cu două săptămâni în urmă de autoritățile din China, după ce au furat mai multe perechi de ochelari de soare dintr-o reprezentanță Louis Vuitton din Hangzhou. Cei trei erau cazați în localitatea chineză, de unde trebuia să călătorească a doua zi la Shanghai pentru meciul împotriva Georgiei Tech.

În timp ce UCLA a câștigat acel joc, scor 63-60, cei trei jucători au fost eliberați din custodie, dar nu au călătorit cu echipa la Shanghai și nici nu li s-a permis să se întoarcă în Los Angeles, potrivit presei din China. După aceste evenimente, Trump n i-a cerut omologului său chinez să-l ajute și să le dea voie celor trei sportivi să se întoarcă în țară, lucru care s-a și întâmplat în cele din urmă.