• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Kevin Durant, unul dintre jucătorii vedetă al echipei de baschet Golden State Warrios, va boicota tradiţionala vizită pe care campioana en titre a NBA va efectua la Casa Albă, pentru a protesta astfel împotriva preşedintelui Donald Trump, informează AFP.

"Nu, nu voi merge. Nu respect persoana care ocupă postul (de preşedinte) în acest moment. Nu sunt de acord cu el, vreau ca vocea mea să fie auzită şi nu voi merge" la Casa Albă, a declarat Durant pentru postul de televiziune ESPN.

Durant, ales cel mai bun jucător al finalei din acest an a campionatului profesionist nord-american de baschet, câştigată de Golden State Warrios în faţa formaţiei Cleveland Cavaliers (4-1 la general), a adăugat că nu va fi singurul jucător care va boicota vizita la Casa Albă, în cazul în are "Războnicii" vor fi invitaţi.

"Este părerea mea personală, însă îmi cunosc suficient coechipierii pentru a şti că sunt de acord cu mine", a subliniat el.

Conform tradiţiei, preşedintele Statelor Unite primeşte, în săptămânile sau lunile care urmează după câştigarea trofeului, echipele campioane din marile ligi profesioniste nord-americane (fotbal american, hochei, baschet şi baseball), precum şi din foarte popularele campionate universitare (NCAA).

Însă, după victoria lui Golden State în faţa "Cavalerilor" din Cleveland, pe 12 iunie, a fost evocată posibilitatea unui boicot, în special de către coordonatorul vedetă al lui Warriors, Stephen Curry.

De atunci, conducătorul NBA, Adam Silver, şi antrenorul lui Golden State, Steve Kerr, care l-a criticat deja în mai multe rânduri pe Trump, au cerut jucătorilor să reflecteze în speranţa că aceştia vor da un răspuns favorabil.

Durant a precizat că neîncrederea jucătorilor campioanei NBA a fost amplificată de recentele afirmaţii ale preşedintelui american privind responsabilitatea pentru violenţele de la Charlottesville, care ar aparţine "ambelor părţi", conform lui Donald Trump.

Violenţele de la Charlottesville s-au soldat cu moartea unei persoane, sâmbătă, când un simpatizant neonazist a intrat în mod intenţionat, conform martorilor, cu maşina sa în contra-manifestanţi.

"De când a intrat în funcţie, ba chiar din campania prezidenţială, ţara noastră este atât de divizată şi asta nu este o coincidenţă. Când (Barack) Obama a fost preşedinte, am avut atât de multe speranţe pentru comunitatea noastră", a mai spus Durant.

"Lucrurile s-au deteriorat considerabil de atunci, din cauza persoanei care se află în funcţie, asta vine de sus... Cât timp va fi în post, nu va exista niciun progres", a conchis starul lui Golden State Warriors.

AGERPRES