• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Noi detalii ies la suprafață în legătură cu atentatele teroriste care au zguduit Parisul vineri seară și s-au soldat cu peste 120 de morți și aproape 200 de răniți. Un steward de la arena Stade France a povestit ce s-a întâmplat cu adevărat.

Zouheir, așa cum a fost el prezentat de presa internațională, a dezvăluit că unul dintre atacatori a fost descoperit după un sfert de oră de la startul meciului. Acesta dorea să intre în interiorul arenei, unde avea de gând să-și detoneze vesta explozivă pentru a crea panică și un număr cât mai mare de victime. Conform informațiilor furnizate de presa franceză acesta avea și bilet de acces la meci, semnă că lucrurile erau plănuite de foarte multă vreme.

Atacatorul și-a dat seama că a fos reperat de cei de la intrare și pentru că nu mai avea nicio șansă să pătrundă în arena a decis să-și detoneze vesta. După doar 3 minute, încă o explozie a fost auzită pe stadion și un al doilea atacator și-a detonat vesta explozibilă.

Ambele explozii au fost auzite în interiorul stadionului însă, cum adesea la meciuri sunt folosite petarde de către fani, nimeni n-a luat în serios zgomotele. "Când am văzut că președintele este evacuat am realizat imediat că nu era vorba de petarde" a mai spus stewardul.

Reprezentantul firmei care asigura paza la arenă a devăluit că mai mulți stewarzi au fost răniți de explozie, însă nu au putut să precizeze cât de aproape au fost atacatorii să intre pe stadion.

Meciul s-a jucat până la capăt în ciuda celor întâmplate și Noel le Graet (președintele Federației Franceze de Fotbal) a precizat că a evitat să informeze lumea cu privire la cele întâmplate pentru a nu crea panică. Pe lângă acest aspect, odată îndepărtat pericolul prezentat de cei doi atacatori, stadionul era un loc sigur pentru cei din tribune. Veștile cu privire la evenimentele din Paris au început să se răspândească abia târziu, în repriza a doua.