• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fosta vicecampioană europeană la triplusalt Cristina Nicolau a decedat la vârsta de 40 de ani, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Atletism pe site-ul său oficial.

Specialistă la triplusalt, cu rezultate remarcabile şi la săritura în lungime, Nicolau a fost legitimată la CSA Steaua, avându-l ca antrenor pe Nichifor Ligor.

Din anul 2000, deţine recordul naţional indoor la triplusalt (14,94 m). Cu 23 de selecţii în echipa naţionala, printre care una la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, unde s-a clasat a şasea, Cristina are în palmares şi o medalie de argint la Europenele de sală din acelaşi an.

La Campionatele Mondiale în aer liber din anul 2001, Cristina Nicolau a ocupat locul şase. A reuşit, totodată, două clasări printre primele cinci performere mondiale ale sezonului în sală, la triplusalt, un loc 1 în 2000 şi un loc 4 un an mai târziu. A cucerit 14 titluri de campioana naţională, dintre care cinci în aer liber (trei la săritura în lungime şi două la triplusalt) şi nouă în sală (cinci la săritura în lungime şi patru la triplusalt).

A devenit maestră a sportului în 1993, fiind distinsă cu Medalia Meritul Sportiv clasa I, în 2004.

Agerpres