• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Bălan, fostul mare jucător al Stelei, a decis să îşi pună capăt zilelor în această după-amiază. Câştigător cu Steaua al Cupei Campionilor în 1986, acesta trecuse prin nişte momente cumplite: mama sa a decedat pe 2 octombrie, iar el a suferit un accident vascular cerebral.

Foştii colegi din echipa Stelei au vorbit despre tregedia de joi, în cadrul emisiunii Fotbal Club, la Digi Sport.

"M-a surprins şi m-a îndurerat această veste. Toţi ştim că trece printr-o perioadă foarte grea, dar speram să nu ajungă la acest gest. Din păcate, a plecat dintre noi, dar totdeauna rămâi cu momentele frumoase pe care le-am trăit împreună. A fost un băiat extraordinar şi foarte inimos. Văd că nu mai scăpăm de veştile astea triste", a spus Gabi Balint.

Lupta cu viata e ca un meci in care oricat de puternic ai fi, iesi infrant de pe teren la finalul lui. Din pacate meciul...

Posted by Gabi Balint on Thursday, 12 November 2015

"În aceste momente, mi-e foarte greu să vorbesc. Am primit vestea acum 2-3 minute. Noi, ca grup, indiferent de rezultate sau probleme, ne-am simţit foarte bine împreună. Nu mă temeam, pentru că în ultima perioadă când am vorbit cu el toate păreau normale, părea binedispus. Niciodată nu s-a plâns de probleme de sănătate sau de alte natură. Nu ştiu ce l-a împins la acest gest", a adăugat Marius Lăcătuş.

"Am vorbit cu el cu 10 zile în urmă, era la Baia Mare, foarte afectat de dispariţia mamei sale. L-am întrebat ce face şi mi-a zis că este răcit, era puţin cam deprimat şi mi-a spus că vă doresc să aveţi sănătate şi să aveţi grijă de voi. Astea au fost ultimele cuvinte când am vorbit cu el. Eu vorbeam cu el săptămânal. Întotdeauna se văita şi îmi spunea să văd ce facem cu renta viageră. Vorbea coerent", a spus şi Ilie Bărbulescu.

VIDEO CU DECLARAŢIILE CELOR 3

 

Ultimul care a ţinut să îşi exprime regretul în legătură cu trecerea în nefiinţă a lui Bălan a fost Emeric Ienei, poate şi cel mai apropiat om de fostul mijlocaş.

"Este extrem de trist. Lucian Bălan a fost ca şi copilul meu. De fiecare dată când echipa avea nevoie de împrospătare, el dădea un randament bun. A fost un jucător valoros, cu un psihic extraordinar. În viaţa de după cariera sportivă nu a dovedit aceeaşi tărie mentală", a spus Ienei, pentru ca apoi să detalieze problemele pe care le-a avut Bălan după ce s-a lăsat de fotbal.

VEZI MAI JOS INTERVENŢIA LUI IENEI