• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Magistraţii Tribunalului Braşov au respins în noaptea trecută propunerea de arestare a lui Ioan Neculaie şi au decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de o fraudă de 5 miloane de euro.

Tribunalul a decis instituirea măsurii de control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, potrivit Digi24. Nici avocaţii apărării şi nici Parchetul nu au contestat această măsură, având în vedere că procurorul de instanţă nu a fost prezent în sală, la pronunţare, în jurul orei 4:00 în această dimineaţă.

Reporter: „Cum apreciaţi această măsură?”

Ioan Neculaie: „Oricum, cum e, aia e.”

Reporter: „Baza aceea sportivă, ce valoare are ea?”

Ioan Neculaie: „Imensă.”

Reporter: „A fost evaluată la 36 de milioane de lei?

Ioan Neculaie: „De lei, da.”

Reporter: „Nu este supraevaluată, cum se zice?”

Ioan Neculaie: „Nu, e subevaluată, subevaluată.”

Reporter: „Aţi retras bani neautorizat din conturile FC Braşov?”

Ioan Neculaie: „Doamne fereşte! Păi am dat în fiecare an câte un milion jumate la FC Braşov, din banii mei personali.”

Reporter: „Cele două terenuri au fost evaluate la preţuri de 20 de ori mai mari decât aţi cumpărat dumneavoastră.”

Ioan Neculaie: „Spuneau procurorii, dar hârtiile spun altceva.”

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie a fost reţinut, joi seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, după ce a fost audiat timp de aproape zece ore în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care au avut loc percheziţii la clubul FC Braşov şi la locuinţa lui Neculaie.

Ioan Neculaie este patronul şi finanţatorul clubului FC Braşov din 1999. Clubul a intrat în insolvenţă din 4 martie 2015 şi în prezent se judecă planul de reorganizare a societăţii.

În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.

Şi în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.