• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Sportul german a avut un weekend deosebit de fast, de la triumful jucătoarei de tenis Angelique Kerber, sâmbătă, Australian Open, la titlul continental la handbal masculin, obţinut duminică, şi continuând cu succese în disciplinele de iarnă, informează AFP.

Echipa de handbal masculin a fost încoronată campioană europeană după ce a întrecut Spania la Cracovia, duminică seara (24-17), încheind sfârşitul de săptămână "en beaute". "Daaaaa, campioni ai Europei!", a titrat ediţia online a tabloidului Bild, vorbind de un "miracol al handbalului". "Incredibil", a adăugat publicaţia Berliner Zeitung, în timp ce influentul Spiegel salută o "senzaţie".

"Performanţă genială, victorie absolut meritată", a afirmat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel într-un mesaj postat pe Twitter, la câteva secunde după finalul meciului. "Întreaga Germanie se bucură alături de voi pentru acest succes impresionant", a reacţionat preşedintele Republicii, Joachim Gauck.

"Voi sunteţi nebuni!", a aplaudat jucătorul lui Man. United şi campionul mondial Bastian Schweinsteiger, referindu-se la noii campioni.

Sâmbătă, victoria jucătoarei Angelique Kerber în faţa americancei Serena Williams (6-4, 3-6, 6-4) la Melbourne, prima la un turneu de Mare Şlem al unei germance după Steffi Graf în 1999, a electrizat ţara, nostalgică după succesele din vremea lui Graf şi Boris Becker.

Weekend-ul a consemnat, de asemenea, a treia victorie consecutivă a lui Eric Frenzel, nr.1 mondial la combinată nordică, în concursul de la Seefeld, consolidându-şi primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Germania a dominat, totodată, şi Mondialele de sanie în faţa publicului său din Konigsee, cucerind şase din cele şapte medalii puse în joc, Felix Loch, regele incontestabil al disciplinei, fiind încoronat pentru a cincea oară la individual. De asemenea, schioarea Viktoria Rebensburg a câştigat slalomul uriaş de la Maribor, contând pentru Cupa Mondială feminină de schi alpin.

AGERPRES