• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

WTA a pregătit o serie de schimbări în regulament pentru 2018, iar modificările vor intra în vigoare încă de la primul turneu al anului, cel de la Shenzhen, cel la care și-au anunțat participarea și Simona Halep și care va fi transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.

Americanii de la Tennis Life au făcut un rezumat al modificărilor importante din regulamentele WTA.

1. În primul rând, wild-card-urile vor putea fi acordate de organizatorii turneelor de categorie Premier și Premier 5 oricărei jucătoare, fără a fi obligați să păstreze unul pentru cele din top 20 WTA, ca până acum. În afara competițiilor Premier Mandatory, vor putea beneficia de această modificare jucătoare cu nume importante, cum ar fi Serena Williams, Maria Sharapova sau Victoria Azarenka.

2. Din 2018, jucătoarele vor avea limită de timp pentru a servi. Dacă nu o vor face după primul avertisment, vor pierde primul serviciu. Între puncte, jucătoarele vor avea 20 de secunde la dispoziție.

3. Jucătoarele care părăseau circuitul pentru a naște erau obligate, până acum, să revină pe teren în decurs de un an de când intrau în pauză. Din 2018 o pot face oricând, așa cum era cazul până acum pentru cele care sunt forțate să ia repaus din cauza unor accidentări sau perioade de recuperare.

4. De acum, antrenorii vor fi obligați să își deschidă microfoanele în timpul intervențiilor pe teren. Noutatea este introducerea unei pedepse pentru cei care nu o fac: interdicția de a mai fi chemați la on-court coaching la turneul la care se constată abaterea și la următorul la care sportiva sa participă. Pe perioada suspendării antrenorului, jucătoarea nu poate apela la altcineva pentru acest lucru.

Turneul de la Shenzhen (1-7 ianuarie) este transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport. Toate meciurile Simonei Halep de la Shenzen vor fi LIVE TEXT şi VIDEO pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.