• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Primul turneu de Grand Slam al anului se joacă în Australia, la Melbourne, și va fi urmărit cu atenție de Tennis Integrity Unit, anunță presa engleză, notând că nu mai puțin de 8 jucători suspectați de aranjarea unor meciuri participă la competiția de la antipozi.

Conform unui articol publicat de BBC, în ultimii zece ani, TIU a primit plângeri repetate cu privire la 16 jucători din Top 50 ATP, înclusiv în privința unor meciuri disputate de aceștia la turnee de Grand Slam.

Potrivit englezilor, suspiciunile au apărut prima dată după un meci dintre Nikolai Davidenko şi Martin Vassalo Arguello. Ulterior, TIU a descoperit că mai multe rețele de pariori din Europa au câștigat bani serioși în urma unor partide. Cu toate astea, nicio măsură nu a fost luată împotriva jucătorilor suspectați.

"Anchetatorii anunțau în 2008 că 28 de jucători ar trebui investigați, însă cum în 2009 s-a introdus un nou cod anticorupție, nu s-au mai putut lua măsuri în privința încălcărilor anterioare și nimic nu s-a întâmplat" dezvăluie jurnaliștii britanici, care precizează că în anii următori cei de la TIU au primit alerte cu privire la o bună parte dintre acești jucători.

Singura problemă este însă că nimic nu a putut fi demonstrat cu probe solide, după cum recunoaște și președintele ATP, Chris Kermode.

"E o mare diferență între dovezi și informații. Tratăm situația cu foarte mare seriozitate. Trebuie să eliminăm orice tentativă de aranjare a unui meci, dar suntem conștienți că astfel de situații există" a declarat președintele ATP.