• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Andrei Cociaşu are o poveste cu totul specială. Este omul care a renunţat la numai 23 de ani la tenis pentru a fi sparring partner-ul Simonei Halep.

Cociaşu este în prezent partenerul de antrenament al Soranei Cîrstea şi se prezintă drept un veritabil "antrenor secund". "Aşa îmi place să spun. Părerea mea contează acum", a declarat fostul număr 990 ATP, loc atins pe 4 mai 2015, pentru Pro Sport.

Andrei Cociaşu a povestit motivul pentru care a decis să spună atât de devreme adio carierei de jucător.

"Când te apuci de performanţă, scopul tău trebuie să fie să ajungi în primii 100 din lume. Dacă ai sentimentul că nu vei reuşi, sau dacă ai câtuşi de puţin sentimentul că nu vei reuşi, nu este o idee bună să rămâi pe drumul acesta. Este un sport care cere sacrificii enorme: emoţionale, financiare – pentru părinţi, la început - sociale. Când am început să joc mai bine şi să urc în clasamentul mondial, tot nu am simţit că pot ajunge sus de tot, iar când a apărut oferta aceea, de la Simona, în 2014 – am simţit mai mult entuziasm pe partea de staff. Am cunoscut nişte persoane extraordinare cu ajutorul ei şi, mai apoi, cu ajutorul Soranei, şi mi se pare o viaţă mult mai stabilă, dar şi mai captivantă. Drumul către Top 100 este foarte dureros. Dacă nu eşti dispus să strângi din dinţi în fiecare dimineaţă, să te antrenezi la maxim şi să accepţi anumite lucruri – nu recomand nimănui acest sport. Consider, la final de zi, că eu am fost de vină, nu am reuşit să fiu acolo sută la sută psihic, să lupt zi de zi în continuare, pentru a ajunge în Top 100 şi am ales partea de staff", a spus actualul sparring partner al Soranei Cîrstea pentru sursa citată.

Cociaşu a povestit şi ce schimbări a fost nevoit să facă în jocul său după ce a ajuns în staff-ul Simonei Halep şi, ulterior, în al Soranei Cîrstea.

"A trebuit să îmi schimb jocul, a trebuit să încep să lovesc mult mai plat. Şi, nu mai trebuie să fii tu pe primul loc. Ei trebuie să îi fie bine. Pe durata întregului antrenament", a declarat fostul tenisman pentru Pro Sport.

Andrei Cociaşu, care a crescut de la 1,63 metri, cât avea la 15 ani, la 1,83 metri, l-a caracterizat şi pe actualul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill.

"Darren m-a surprins de la început. L-am cunoscut la Poiana Braşov, în cantonament. Mi s-a părut, în întregime, o persoană extraordinară. Are foarte multă experienţă şi o uşurinţă impresionantă în a vorbi cu jucătorii şi jucătoarele sale. Şi mai ales o super-uşurinţă de a vorbi cu Simona, în situaţiile critice, în care un alt antrenor chemat pe teren nu ar şti ce să spună. Mi se pare că el, deşi, la cum îl cunosc, nu îşi pregăteşte niciun speech, vorbeşte cum nu am mai văzut. Are o uşurinţă în a ajuta jucătoarea care se află într-o anumită criză – să-i spunem - absolut fabuloasă. Una peste alta, un om extraordinar", l-a elogiat românul pe antrenorul australian.

sursa foto: Facebook Andrei Cociasu

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT